Ροή Τοπικά

Ο Αγοραστός αναλαμβάνει την υλοποίηση της δωρεάς του Δεληλίγκα

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέλαβε να δώσει λύση στην άμεση αξιοποίηση της μεγάλης δωρεάς του Μπάμπη Δεληλίγκα στο Δήμο Τρικκαίων.

Έπειτα από 2 χρόνια εντάσεων και έντονων παραπόνων του Μπάμπη Δεληλίγκα ότι «δεν αξιοποιείται από το Δήμο η δωρεά που έκανα της έκτασης και του κτιρίου στην οδό Πατουλιάς, για τις ανάγκες των παιδιών με ειδικές ανάγκης της περιοχής μας», ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη, δίνουν λύση.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr το πρωί της Τετάρτης έγινε ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του περιφερειάρχη στη Λάρισα, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων και μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου «Ελπίδα».

Ο περιφερειάρχης αναλαμβάνει να εντάξει το έργο ύψους άνω των 1,2 εκ. € σε πρόγραμμα και να το υλοποιήσει άμεσα. Αναμένει την προγραμματική σύμβαση και τη μελέτη από το Δήμο Τρικκαίων.

«Είμαστε πρώτα απ’ όλα άνθρωποι και οφείλουμε σε τέτοια ζητήματα να δείχνουμε την ευαισθησία μας» είπε «προσπερνώντας γραφειοκρατικά ζητήματα και τυχόν εμπόδια. Γι’ αυτό ασχολούμαστε με την πολιτική, αυτός είναι ο ρόλος μας σαν Τοπική Αυτοδιοίκηση, να δίνουμε άμεσα λύσεις σε ζητήματα που προκύπτουν και να ξεπερνάμε εμπόδια. Η δωρεά Δεληλίγκα είναι τεράστια και οφείλουμε να κάνουμε κάθε τι για να την αξιοποιήσουμε προς όφελος της κοινωνίας, ιδιαίτερα δε των παιδιών με ειδικές ανάγκες».

Στον χώρο των 11 στρεμμάτων, θα δημιουργηθεί μια μονάδα ικανή να φιλοξενεί παιδιά προς διευκόλυνση των ίδιων και των οικογενειών τους. Και πιο δίπλα, ένα εκκλησάκι για τον Αγιο Βασίλειο. Η ιδιοκτησία βρίσκεται επί της οδού Πατουλιάς, πολύ κοντά στον περιφερειακό δρόμο των Τρικάλων.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης