Ροή Τοπικά

Ο Αρχηγός ΓΕΣ στην πανηγυρίζουσα Ι.Μ. Σιαμάδων (φωτό-video)

Εκατοντάδες ευλαβείς προσκυνητές προσήλθαν το απόγευμα της Παρασκευής στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Σιαμάδων, Καστανιάς Τρικάλων.

Μεταξύ αυτών και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Ακλιβιάδης Στεφανής, ο οποίος ήρθε για μερικές ώρες στην περιοχή μας για να προσκυνήσει στο Μοναστήρι όπου Ηγούμενος είναι ο παλιός συμμαθητής του στη Σχολή Ευελπίδων, Αρχιμανδρίτης πια, Μακάριος Ιακωβάκης. Παρόντες και ο Διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος Δημήτριος Τσιπίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων Γιώργος Σπηλιόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμπάκας Ευάγγελος Τσιορλίδας κ.α..

Το απόγευμα της Παρασκευής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητρόπολης Σταγών & Μετεώρων, Αρχιμανδρίτου Νήφωνα Καψάλη, συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Μετεώρων, Αρχιμανδρίτου Δομέτιου Ντελή, του πατρός Μακαρίου και ιερέων της περιοχής.

 

Ο πατέρας Μακάριος μίλησε για την ηγιασμένη ζωή του Αγίου Νικολάου «η οποία θα πρέπει να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους μας».

Μνημόνευσε δε ιδιαιτέρως τον Μακαριστό Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων Κυρό Σεραφείμ, όραμα του οποίου ήταν η αναστήλωση της Μονής (είχε καταστραφεί ολοσχερώς επί κατοχής) και του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου Ευγενίου Θεοδοσιάδη ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα προς αυτή τη κατεύθυνση.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης