Ροή Τοπικά

Ο ΕΛΟΚ σε φεστιβάλ στο Λιδωρίκι

Την Κυριακή 28.07.2019 ο ΕΛΟΚ συμμετείχε ως επίσημος προσκεκλημένος στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Λιδωρικίου. Στο Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιδωρικίου και υπό την αιγίδα του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, συμμετείχαν χορευτικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα αλλά και από τη Βουλγαρία και τη Ρωσία.

Η υποδοχή και η φιλοξενία ήταν για όλους τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες ιδιαίτερα θερμή και γενναιόδωρη. Ο ΕΛΟΚ, με 14μελή αποστολή, παρουσίασε τους τοπικούς θεσσαλικούς χορούς. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική, ιδιαίτερα απέναντι στην παραδοσιακή μας Μεγαλοκαλυβιώτικη φορεσιά, η οποία εντυπωσίασε με τις λεπτομέρειες και την αισθητική της. Χάρη στη συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ αναπτύχθηκαν δεσμοί φιλίας και επικοινωνίας ανάμεσα στον ΕΛΟΚ και στους υπόλοιπους συλλόγους, δεσμοί ελπιδοφόροι για τη διοργάνωση από κοινού δράσεων και συναντήσεων και στο μέλλον. Στο δρόμο του γυρισμού, ο ΕΛΟΚ επισκέφθηκε το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας (ορυχείο βωξίτη), έναν εκθεσιακό και διαδραστικό χώρο μεταλλευτικής ιστορίας στην Γκιώνα.

Το διήμερο ταξίδι στο Λιδωρίκι μας έδωσε τη δυνατότητα να προβάλλουμε πανελλαδικά το μακροχρόνιο έργο του ΕΛΟΚ, να γνωρίσουμε νέους τόπους και αδελφούς συλλόγους, να μάθουμε νέα πράγματα, αλλά και, σε ανθρώπινο επίπεδο, να έρθουμε πιο κοντά, καθώς μοιραστήκαμε αυτή την όμορφη εμπειρία.

Ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιδωρικίου για την πρόσκληση, για την αξέχαστη φιλοξενία και για τη δυνατότητα που μας έδωσε να συμμετέχουμε στο καθ’ όλα επιτυχημένο Φεστιβάλ του.

Και εις άλλα με υγεία!

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης