Site icon TrikalaVoice

Ο καιρός των Χριστουγέννων στα Τρίκαλα (χωρίς χιόνια-αλλά με κρύο)

Τα χιόνια φεύγουν, αλλά το κρύο μένει και θα μας συνοδεύει για τις επόμενες… πολλές μέρες στα Τρίκαλα και στην ευρύτερη περιοχή.

Από σήμερα αναμένεται εξασθένηση των χιονοπτώσεων, ωστόσο η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, από -1C έως 3C. Τι καιρό θα κάνει όμως το επόμενο τριήμερο και μέχρι τα Χριστούγεννα; Ο μετεωρολόγος Δημήτρης Γαλάνης, δίνει απαντήσεις στο trikalavoice.gr:

«Για το Σάββατο, αναμένονται γενικά λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα έχουν την τάση να αυξάνονται και να δίνουν πιθανές ασθενείς χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, θα κυμανθεί από -2C έως 6C.(Λόγω υψηλής υγρασίας >90%. Η αίσθηση του κρύου στο ανθρώπινο σώμα θα είναι της τάξεως 2 έως 3 βαθμών χαμηλότερα). Για την Κυριακή (παραμονή Χριστουγέννων, αναμένεται ηλιοφάνεια αλλά και λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα κυμανθεί από -3C έως 7C. (Λόγω υψηλή υγρασίας >90%, η αίσθηση του κρύου στο ανθρώπινο σώμα θα είναι της τάξεως 2 έως 3 βαθμών χαμηλότερα). Σύμφωνα με τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα, ο καιρός για την ημέρα των Χριστουγέννων αναμένεται γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα κυμανθεί από -3C έως 7C. (Η ορατότητα λόγω υψηλή υγρασίας >90% τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη. Η αίσθηση του κρύου στο ανθρώπινο σώμα θα είναι της τάξεως 2 έως 3 βαθμών χαμηλότερα). Τέλος παρατηρώντας τα μακροπρόθεσμα μετεωρολογικά στοιχεία, η ερχόμενη εβδομάδα θα κυλίσει με άνοδο της θερμοκρασίας ενώ κατά την παραμονή της πρωτοχρονιάς αναμένεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για ίσως και και πιθανή “Λευκή Πρωτοχρονιά”»!

Exit mobile version