Ροή Τοπικά

Ο Κώστας Ψύχος και οι μεγάλες αλλαγές στο Δήμο Τρικκαίων

Οι σημαντικές τομές του αντιδημάρχου Πρόνοιας στη λειτουργία του Δήμου Τρικκαίων.

Στα δυόμισι χρόνια της θητείας του ο Κώστας Ψύχος άλλαξε εν πολλοίς τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών που τέθηκαν υπό την διοίκησή του.

Σε πρώτη φάση ενεργοποίησε ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία παρέμεναν αδρανή επί πολλά χρόνια. Εξασφάλισε πόρους μέσω αυτών για σειρά παρεμβάσεων στην πόλη και τα χωριά. Για την επιτυχία του μάλιστα αυτή κλήθηκε από Ευρωπαϊκό οργανισμό να μιλήσει σε συνέδριο που διεξήχθη στη Βαρκελώνη και αφορούσε ακριβώς την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων και αξιοποίηση προγραμμάτων προς όφελος των πολλών.

Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός έδωσε έμφαση στη συνέχεια στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών πρόνοιας του Δήμου. Χάρη στη συνεργασία με τους υπαλλήλους του τμήματος εξασφάλισε στέγη και τροφή για κάθε Τρικαλινό που αντιμετώπιζε πρόβλημα, ενώ φρόντισε ο ίδιος προσωπικά σε εξαιρετικές περιπτώσεις να ενισχύονται οικογένειες με όλα τα απαραίτητα είδη. Δεν είναι τυχαίο ότι στα χρόνια της θητείας του ελαχιστοποιήθηκαν τα κρούσματα που είχαμε παλιότερα με άπορους και άστεγους στην πόλη.

Ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας ανέλαβε προσωπικά το θέμα της επίλυσης του χρόνιου προβλήματος της παρουσίας των αδέσποτων σκύλων στην πόλη. Σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις τα αδέσποτα περιορίστηκαν δραστικά, ενώ έτρεξε ένα μεγάλο πρόγραμμα στειρώσεων, το οποίο καταπολεμά το πρόβλημα στη ρίζα του.

Ο Κώστας Ψύχος υπήρξε εκ των στενότερων συνεργατών του δημάρχου Δημήτρη Παπαστεργίου, αναπληρωτής αυτού το μεγαλύτερο διάστημα. Κατέρχεται εκ νέου υποψήφιος στο πλευρό του, με την «Επανεκκίνηση ν2» διεκδικώντας όχι την ψήφο των Τρικαλινών, αλλά το δικαίωμα να τους εκπροσωπεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης