Site icon TrikalaVoice

Ο Πρόεδρος της Βουλής στην επέτειο της Μάχης της Πόρτας (video-φωτό)

Παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Νίκου Βούτση ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις επί τη επετείου της Μάχης της Πόρτας.

Τον Πρόεδρο υποδέχθηκε στο Δημαρχείο της Πύλης ο δήμαρχος Κώστας Μαράβας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι και ακολούθως κατευθύνθηκαν προς το Μνημείο των Ηρώων. Εκεί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπό του Γενικού Αρχιερατικού Πύλης π. Δημητρίου Κατσαρού, παρουσία πλήθους κόσμου, των βουλευτών Σάκη Παπαδόπουλου, Παναγιώτας Δριτσέλη, Χρήστου Σιμορέλη και Κώστα Σκρέκα, αρχών του τόπου και της ευρύτερης περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην ομιλία του υπογράμμισε την ανάγκη επικράτησης «της μνήμης έναντι της λήθης» και «χωρίς προκαταλήψεις να δούμε με ειλικρίνεια την ιστορία μας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον. Όσα κρύψαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια να τα βγάλουμε, να μιλήσουμε και δίχως πατριδοκαπηλείες από κανέναν να προχωρήσουμε μπροστά. Συμπληρώνουμε 200 χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας και μέχρι τότε, το 2021, οφείλουμε να συζητήσουμε ανοιχτά, αν θέλουμε να μην περιοριζόμαστε σε στεφάνια και ανούσιες τελετές».

Exit mobile version