Ροή Τοπικά

Ο συγκλονιστικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στα Άγια Μετέωρα (video-photos)

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός, υπό του Μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων Θεοκλήτου.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως, με τον οποίο η Εκκλησία μας ανοίγει την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, τελέστηκε στον Βυζαντινό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στα ριζά των Ιερών Βράχων των Μετεώρων.

Ο κ. Θεόκλητος στο κήρυγμά του στάθηκε στην ωραιότητα της περιόδου της Αγίας Τεσσαρακοστής «η οποία μας δίνει την ευκαιρία να έρθουμε ακόμη πιο κοντά στο Θεό, να βιώσουμε το Θείο δράμα και την Ανάσταση, η οποία δίνει το πραγματικό νόημα στη ζωή μας».

Δείχνοντας το δικό του μεγαλείο ψυχής, ζήτησε ταπεινά και ειλικρινά συγνώμη «αν κάποιον από όλους εσάς που κατακλύσατε σήμερα το Ναό τον πίκρανα με λέξεις ή πράξεις ή με τη στάση μου. Είμαι άνθρωπος αμαρτάνω κι εγώ, όπως όλοι μας και ταπεινά σας ζητώ συγνώμη με όλη μου τη καρδιά και όλη την ειλικρίνεια».  Ζήτησε από τους πιστούς να δείχνουν «αγάπη για τον πλησίον, αγάπη και ανεξικακία».

Με το πέρας του Εσπερινού πλήθος κόσμου που συνέρρευσε και φέτος στον Ιερό Ναό της Καλαμπάκας, έβαλε μετάνοια στον Δεσπότη του, ζητώντας συγχώρεση.

(φωτό Δημήτρης Καραγιάννης)

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης