Site icon TrikalaVoice

Ο υπουργός Υποδομών στις πληγείσες περιοχές των Τρικάλων

Σε Ζάρκο και Πιαλεία βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών συζήτησε με τους ανθρώπους που έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές οι κατοικίες και οι καλλιέργειές τους, αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου, προκειμένου να δοθούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις.

Αρχικά ο Χρ. Σπίρτζης επισκέφτηκε το Ζάρκο για να σχηματίσει άποψη για την πλημμυρισμένη περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας, από τα φουσκωμένα νερά του Πηνείου.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη για τα αντιπλημμυρικά έργα στον «Καραβόπορο» τα οποία τελικά  απέτρεψαν πλημμυρικά φαινόμενα σε παραποτάμιες περιοχές, σε αντίθεση με το πολύ πρόσφατο παρελθόν. Κατόπιν η επίσκεψη περιελάμβανε τον επαρχιακό δρόμο Πιαλεία- Ξυλοπάροικου ενώ αμέσως μετά ο υπουργός  βρέθηκε στην Πιαλεία, η οποία επλήγη περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή».

«Έχει γίνει επικοινωνία από χθες με τον αρμόδιο υπουργό τον κ. Γιώργο Σταθάκη» σημείωσε ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης σε δηλώσεις του «τη Δευτέρα θα υπάρχει κλιμάκιο του ΙΓΜΕ για να δει την ευρύτερη περιοχή, έχει γίνει δική μου επικοινωνία με τον Ευθύμη Λέκκα που έχει μελετήσει και το Πήλιο και την εδώ ευρύτερη περιοχή από παλαιά για να επικαιροποιήσει τις μελέτες, για να έχουμε τις απαραίτητες γεωτεχνικές μελέτες να ξέρουμε αν τα φαινόμενα, είναι σε εξέλιξη και ποσό είναι ή αν πρόκειται να υπάρχουν μετεγκαταστάσεις, κάποιων οικισμών ή κάποιων κτιρίων.

Τώρα για τη συγκεκριμένη περιοχή έχει γίνει επικοινωνία με το υπουργείο Εσωτερικών και τον κ. Σκουρλέτη, ο Δήμος θα πρέπει να νοικιάσει για τους δύο-τρεις πρώτους μήνες, κατοικίες για όσους συμπολίτες μας έχουν πληγεί. Στη συνέχεια, θα βγει επιδότηση ενοικίου στο πρότυπο που έγινε στο σεισμό της Κεφαλονιάς και θα υπάρχουν οι υπουργικές αποφάσεις που προβλέπονται, προκειμένου να χτιστούν, νέες κατοικίες, μιας και το κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών, που έκανε ήδη αυτοψίες σήμερα βγάζει τα σπίτια ακατάλληλα. ‘Αρα, θα δούμε αν πρέπει να μετεγκατασταθούν σε άλλο οικόπεδο, ή αν θα πρέπει να χτιστούν στην ίδια περιοχή αν επιτρέπεται και το τι θέλουν οι άνθρωποι που έχουν πληγεί, που στη συγκεκριμένη περιοχή, είναι πολιτική μας να στηριχθούν, να μείνουν σε αυτές τις περιοχές. Δεν είναι μόνο εδώ, από ότι έχω ενημερωθεί, είναι σε άλλες δύο περιοχές, της Π.Ε. Τρικάλων, όπως είναι και στο Πήλιο».

Αναφερόμενος στον Πηνειό ποταμό τόνισε: «Στον Πηνειό, η χρηματοδότηση που έχει βγάλει το υπουργείο στην Περιφέρεια, φαίνεται ότι πηγαίνει καλά. Το 30% του έργου, από ό, τι με ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων και το είδαμε και όπως ερχόμασταν, έχει ολοκληρωθεί. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καθαριστεί ο Πηνειός ποταμός και αυτό είναι δέσμευση και παρακάτω για να μην έχουμε τις πλημμύρες, που έχουμε, όπως πρέπει να συμπληρωθεί η αντιπλημμυρική προστασία και στους Δήμους στη Λάρισα, στην Αγιά, στα Τέμπη και στο Πήλιο».

Exit mobile version