Ροή Τοπικά

“Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας-10 Μαϊου 2020”

Γιορτή της μητέρας σήμερα, Κυριακή 10 Μαΐου, που σημαίνει απόδοση τιμής και θαυμασμού στο πιο ιερό πρόσωπο που υπάρχει πάνω στη γη!!!

Η μητρότητα αποτελεί πολύτιμο δώρο για την Γυναίκα, και κάθε χρόνο η Γιορτή της Μητέρας μας το θυμίζει ακόμα περισσότερο. Από την ιερότερη εικόνα για εκατομμύρια ανθρώπους, την Παναγία που κρατάει το Θείο Βρέφος, μέχρι τις μητέρες της Αφρικής που κυκλοφορούν µε τα μωρά τυλιγμένα γύρω τους.

Όλοι μας αισθανόμαστε απέραντη ευγνωμοσύνη  για τη μάνα μας και όλοι θέλουμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας προς αυτή. Την ημέρα αυτή την αφιερώνουμε συμβολικά στις μητέρες όλου του κόσμου για να τους πούμε πρώτα απ’ όλα  ένα μεγάλο «ευχαριστώ» που μας έφεραν στη ζωή, για όλα όσα έκαναν και κάνουν για μας και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για  την ανεκτίμητη προσφορά τους στην ανθρωπότητα  και την πολύτιμη συμβολή τους  στην καλή ανατροφή και διαπαιδαγώγησή μας.

Στις ώρες της μεγάλης θλίψης αλλά και στις ώρες της μεγάλης χαράς όλοι μας στρεφόμαστε στη μητέρα μας. Είναι ο μικρόκοσμός μας. Αντιπροσωπεύει ότι τρυφερό: το πρώτο χάδι, το πρώτο βήμα μας, την πρώτη μέρα μας στο σχολείο, την παιδική μας ηλικία, την οικογενειακή θαλπωρή. Στο πρόσωπό της βλέπουμε την ψυχή της οικογένειας, το συνδετικό της κρίκο.

Την καθημερινή της θυσία και ανιδιοτέλεια την καταλάβαμε οι περισσότερες όταν γίναμε οι ίδιες μάνες.

Τη στιγμή που γεννιέται ένα παιδί, γεννιέται μαζί και η μητέρα. Δεν υπήρχε πριν. Η γυναίκα υπήρχε, αλλά η μητέρα, όχι. Η μητέρα είναι κάτι εντελώς νέο.

Πόσα ξενύχτια πάνω από την κούνια, πόσα βράδια ξάγρυπνες με το παιδί που έχει πυρετό; Και την άλλη μέρα χαμογελαστές στη δουλειά, περιποιημένες για να μη φανεί το ξενύχτι της προηγούμενης νύχτας. Και τι χαρά ανείπωτη να χαίρεται το παιδί σου, να γελά, να σε χαϊδεύει, να λέει τις πρώτες του λέξεις! Οι δικές σου ανάγκες περνούν σε δεύτερη μοίρα και το μητρικό φίλτρο σε κυριεύει την ώρα που δεν ήξερες καν ότι υπήρχε. Δεν περιμένεις ανταπόδοση στα μητρικά ένστικτά σου, στην άπλετη και αγνή αγάπη προς το παιδί σου δεν υπάρχουν κερδοσκοπικά στοιχεία και δεν αποβλέπεις σε τίποτα, παρά μόνο στο καλύτερο για το παιδί σου.

Και σε όλες μας αξίζει ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ για όλα όσα προσφέρουμε στα παιδιά μας, πριν ακόμα τα φέρουμε στον κόσμο.

Σε κάποιες μαμάδες, όμως, μαζί με το «Μπράβο» αξίζουν πολλά περισσότερα: Μια βαθιά υπόκλιση, μια σφιχτή και ζεστή αγκαλιά και μια από καρδιάς προσευχή. Γιατί στο πρόσωπό αυτών των μαμάδων αντικρίζουμε όλα όσα τρέμουμε μα και θαυμάζουμε μαζί: Τον πόνο και την αγωνία για το παιδί, τη δύναμη και την αγάπη για τη ζωή.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ   ΜΑΝΑ, ΜΑΝΟΥΛΑ, ΜΑΜΑ

Χρόνια πολλά και στην Μαμά που δεν γέννησε αλλά μεγάλωσε ένα παιδί με τον ίδια αγάπη, στοργή, αφοσίωση και πόνο!!!

ΓΙΑΝΝΟΤΑΚΗ ΜΑΝΗ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΔΕΕΠ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης