Site icon TrikalaVoice

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αναλήψεως του Σωτήρος στη Μεγάρχη

Ο μοναδικός κεντρικός ναός χωριού του Ν. Τρικάλων. αφιερωμένος στην Ανάληψη του Σωτήρος, στη Μεγάρχη, πανηγυρίζει καταλλήλως την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις φέτος θα ξεκινήσουν μια μέρα νωρίτερα, καθώς την Τρίτη 15 του μηνός και ώρα 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στα προπύλαια του Ναού η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας και στη συνέχεια Ιερά Αγρυπνία επί τη αποδόσει του Πάσχα.

    Την Τετάρτη 16 Μαΐου και ώρα 7 μ.μ.  Μέγας  Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και εν συνεχεία λιτανεία της Ιεράς εικόνος της Αναλήψεως Του Σωτήρος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου με  αρτοκλασία και Θείον Κήρυγμα.

Μετά την λήξη του Εσπερινού θα προσφερθεί παραδοσιακή φιλοξενία και θα παρουσιαστούν τμήματα παραδοσιακών χορών.

Την Πέμπτη 17 Μαΐου και ώρα 7:30 π.μ. Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία  με αρτοκλασία και Θείον Κήρυγμα. Στη συνέχεια θα προσφερθεί παραδοσιακή φιλοξενία.
Την Πέμπτη το απόγευμα και ώρα 7 μ.μ. η Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου και εν συνεχεία Ιερά Παράκληση του Αγίου Νικολάου και  αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου

Exit mobile version