Ροή Τοπικά

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου

Φέρεται εις γνώσιν των ευλαβών Χριστιανών ότι την  17ην του μηνός Μαΐου 2019 πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα κατά το κάτωθι πρόγραμμα:

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΪΟΥ, ΩΡΑ 7:00 μ.μ.:

7:00 μ.μ.: Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου, του Κλήρου και του Λαού, έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού.

7:15 μ.μ.: Δέησις επί τη αφίξει της Τιμίας Κάρας και εν συνεχεία Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας  Ιωήλ και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Σταγών & Μετεώρων  Θεοκλήτου και Τρίκκης & Σταγών  Χρυσοστόμου.

8:15 μ.μ.: Ιερά Λιτάνευσις της Τιμίας Κάρας σε οδούς της ενορίας και ακολούθως θα τελεσθεί η Ακολουθία της Αρτοκλασίας και Θείο Κήρυγμα υπό του Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΪΟΥ, ΩΡΑ 7:00-10:30 π.μ.:

Έναρξη Όρθρου και εν συνεχεία θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

ΩΡΑ 6:00 μ.μ.:

Μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία Ιερά Παράκλησις και τα Εγκώμια προς τον Άγιο Νικόλαο τον εκ Μετσόβου.

Παρακαλούνται οι φιλέορτοι και φιλακόλουθοι Χριστιανοί να προσέλθουν και να λάβουν τη χάρη και ευλογία του Αγίου.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης