Site icon TrikalaVoice

Πανηγυρική εκδήλωση από τον Ροταριανό Όμιλο Τρικάλων

Στους δύσκολους καιρούς μας ο εθελοντισμός αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Το Διεθνές Ρόταρυ, που ιδρύθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1905 από τον Ρaul P. Harris στο Σικάγο των ΗΠΑ, είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο εθελοντών. Aποτελείται από 1,5 εκατομμύριο Ροταριανούς, που διέπονται από υψηλές ανθρώπινες αξίες και με σύνθημα το

«Service Above Self» – «Προσφορά Yπερβαίνοντας τον εαυτό μας»

προχωρεί στο ανθρωπιστικό του έργο.

Έτσι, λοιπόν, στη διαδρομή του χρόνου, εκ των πραγμάτων και μέσω προγραμμάτων του, το Ρόταρυ στέκεται κοντά στον άνθρωπο προσφέροντας, στο μέτρο του δυνατού, τις όποιες υπηρεσίες του. Ιδιαίτερα δε προσφέροντας σε άτομα τριτοκοσμικών χωρών, ένα ποτήρι καθαρό νερό, ένα εμβόλιο, μια υποτροφία και εν πάση περιπτώσει αυτό που το έχει ανάγκη. Υπογραμμίζεται ιδιαίτερα η προσφορά του στην καταπολέμησης της πολιομυελίτιδας σε παγκόσμια κλίμακα με δαπάνες ενός δις δολαρίων.

Τελικά προσφέρει σε ανήμπορα άτομα ένα δώρο που είναι απαραίτητο στο ανηφόρι της ζωής τους.

Εξ’ άλλου, σύμφωνα με το μήνυμα, του Προέδρου του Διεθνούς Ρόταρυ (2017-2018) IAN RISΕLEY “ROTARY MAKING A DIFFERENCE” – «ΡΟΤΑΡΥ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ»

Ο Ροταριανός Όμιλος Τρικάλων, όπως δείχνουν τα πράγματα, μπορεί να αντιστέκεται στις προκλήσεις, προσπαθεί και θα προσπαθεί. Μάλιστα δε τον τελευταίο καιρό ολοένα νέοι συμπολίτες επαγγελματίες τον προσεγγίζουν και μπαίνοντας στην δύναμή του, δημιουργούν ευέλπιδες καταστάσεις.

Πάντως είναι θέμα καθαρά προσωπικό αφού ο ίδιοι το αποφασίζουν.

Είναι στο χέρι του καθενός, αν το επιθυμεί, να γίνει κοινωνός της φιλοσοφίας του Ρόταρυ και με δεδομένη την εσωτερική του παρόρμηση- γνώρισμα του εθελοντισμού- να μπει στην μεγάλη οικογένειά του.

Και όταν αυτό συμβεί τότε ανοίγει διάπλατα ο δρόμος ώστε όλοι μαζί, εναρμονιζόμενοι με το μήνυμα του Προέδρου του Δ.Ρ., να κάνουμε τη διαφορά!

Στην προκειμένη περίπτωση με μπροστάρισσα την Κα Χρύσα Τσελέπη, Διοικήτρια της 2484 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ, που θα επισκεφθεί την πόλη μας την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017.

Η Κα Τσελέπη θα είναι η φιλοξενούμενη από τον Ρ. Ο. Τρικάλων και θα μας ομιλήσει για:

«Τα δώρα του Ρόταρυ».

Ευκαιρία, λοιπόν, σε όσους επιθυμούν, να παρευρεθούν στην Πανηγυρική Εκδήλωση του Ρ. Ο. Τρικάλων στο Ξενοδοχείο Ντίνα.

Exit mobile version