Τοπικά

Παρέμβαση Παπαδόπουλου για καθυστερήσεις στις προσλήψεις εκπαιδευτικών

Το τελευταίο χρονικό διάστημα και σε διαδοχικές συνεντεύξεις της η Υπουργός Παιδείας κυρία Ν. Κεραμέως έχει αναπτύξει το σχέδιο της κυβέρνησης για την πολιτική που θα εφαρμοστεί σε βασικούς άξονες της εκπαίδευσης.

Προτεραιότητα για την ηγεσία του Υπουργείου αποτελούν τομείς όπως η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το πάγωμα της υποχρεωτικής δίχρονης εκπαίδευσης και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Σε αναμονή, όμως, βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναφορικά με την υλοποίηση ή όχι των μόνιμων διορισμών.

Με δεδομένο ότι ήδη «τρέχουν» οι διαδικασίες στο ΑΣΕΠ για τους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή από τον Σεπτέμβριο –  αφού το σχετικό κονδύλι έχει δεσμευθεί στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2019 – σε εκκρεμότητα παραμένουν οι 10.500 προσλήψεις στη Γενική Εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση θα κληθεί να δώσει άμεσα σαφείς απαντήσεις και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αρχής γενομένης από τις προγραμματικές  δηλώσεις στη βουλή, σε ερωτήματα όπως :

  • Δεσμεύεται το Υπουργείο ότι θα κατοχυρώσει την εξαγγελία της προηγούμενης κυβέρνησης για μόνιμους διορισμούς 10.500 εκπαιδευτικών στη Γενική Αγωγή και σε βάθος διετίας ;
  • Θα εφαρμοστεί και στην εκπαίδευση ο κανόνας 1:5 , όπως προβλέπεται για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα

Γιατί προφανώς δεν αρκούν μόνο οι γενικόλογες εξαγγελίες για την αναβάθμιση της δωρεάν – δημόσιας παιδείας.

Από το Γραφείο

Του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Τρικάλων

Σάκη Παπαδόπουλου

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης