Ροή Τοπικά

Παρέμβαση Σαράντη στο Επιμελητήριο. Δείχνει ανανέωση

Παρέμβαση ενόψει των εκλογών ανάδειξης νέας διοίκησης στο Επιμελητήριο Τρικάλων κάνει μέσα από το trikalavoice.gr ο ιστορικός πρόεδρος αυτού Τάκης Σαράντης.

 

Ο ίδιος θήτευσε για 10 χρόνια στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, τα 7 από αυτά-από τον Ιανουάριο του 1997 έως τον Ιανουάριο του 2004-ως πρόεδρος και κέρδισε δυο εκλογικές αναμετρήσεις με ποσοστά άνω του 70%-80%, απόδειξη εμπιστοσύνης και αναγνώρισης του έργου του και της αναβάθμισης του θεσμού, από το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου του νομού μας. Τον Ιανουάριο του 2004 άνοιξε τον δρόμο της ανανέωσης προκρίνοντας τον τότε αντιπρόεδρό του Βασίλη Γιαγιάκο ως διάδοχό του στην προεδρία και τον στήριξε σθεναρά και στις εκλογές του 2006 (σ.σ. με αντίπαλο τον Βασίλη Λιάγκα).

Σήμερα είναι αποκαλυπτικός και ειλικρινής, όπως πάντα: “Το δαχτυλίδι που τότε δόθηκε στον Βασίλη Γιαγιάκο παρακρατήθηκε με τρόπο που δεν έπρεπε. Θεωρούσα πάντοτε και πιστεύω σταθερά ότι δυο πλήρεις θητείες σε έναν φορέα είναι αρκετές και σου δίνεται ο χρόνος να κάνεις τις παρεμβάσεις σου και να αφήσεις το στίγμα σου. Από εκεί και μετά δημιουργούνται καθεστωτικές αντιλήψεις. Αν δεν πετύχεις κάτι σε 8 χρόνια, δεν θα το πετύχεις ούτε σε 800. Στο Επιμελητήριο Τρικάλων είδαμε τα τελευταία ειδικά χρόνια να απομακρύνονται γνωστοί και πετυχημένοι επιχειρηματίες και να αρνούνται να συμμετάσχουν στις διαδικασίες καθώς επικράτησε ένα προεδρικοκεντρικό σύστημα. Αυτό θα έπρεπε να θορυβήσει τους διοικούντες. Το Επιμελητήριο θα πρέπει να είναι εδώ ως φορέας για να αγκαλιάζει τους πάντες, να δίνει λύσεις και να χαράζει την αναπτυξιακή πολιτική για τον τόπο μας”.

Ο Τάκης Σαράντης σαφώς και δεν κρύβεται όσον αφορά τις επερχόμενες Επιμελητηριακές εκλογές. Ίσα-ίσα είναι ξεκάθαρος και δείχνει ανανέωση: “Επιβάλλεται η ανανέωση. Ο Κωνσταντίνος Παπαευθυμίου είναι ένας νέος άνθρωπος που εξεδήλωσε την πρόθεσή του να κατέλθει για πρόεδρος. Στηρίζω στο πρόσωπό του την ανανέωση, όπως θα στηρίξω και όποια άλλη προσπάθεια νέων και άφθαρτων ανθρώπων μπουν στη διαδικασία. Και πρέπει να μπουν για να δουλέψουν όλοι μαζί και να δώσουν ξανά οντότητα στο Επιμελητήριο, να αποκτήσει αυτό οικονομική και κοινωνική παρέμβαση”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης