Τοπικά

Παρουσιάστηκε στα Τρίκαλα βιβλίο για τον Βασίλη Τσιτσάνη και το ομώνυμο Μουσείο 

«Στα Τρίκαλα στα Δυο Στενά…  Για τον Βασίλη Τσιτσάνη και το Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη», ο τίτλος του βιβλίου της Δήμητρας Μπαντή που παρουσιάστηκε στο ίδιο το Μουσείο, μία ημέρα πριν τα εγκαίνιά του. Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 σε μια κατάμεστη αίθουσα, οι τρικαλινοί άκουσαν τη συγγραφέα και τους προσκεκλημένους να αναλύσουν το βιβλίο και να συζητούν ζητήματα για το μουσείο, τον Τσιτσάνη, την πολιτιστική μας κληρονομιά.

 

Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς, ο Δήμαρχος Κουρίου (Κύπρου) Παντελής Γεωργίου και ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας, εστιάζοντας στη σημασία της καταγραφής γεγονότων για το Μουσείο.
Με συντονιστή τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαγεωργόπουλο, ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου, από τους Ρενάτα Δαλιανούδη – Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιονίου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Παπαστεργίου – Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης (με βιντεοσκοπημένη ομιλία), Χρήστο Λάππα και Μιχάλη Ταμήλο – πρώην Δημάρχους Τρικκαίων, Στέλιο Καραγιώργο – Καλλιτεχνικό Διευθυντή Μουσείου Τσιτσάνη, Γεωργία Ψύρρα – Πολιτισμολόγο και τη συγγραφέα.
Παρέστησαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ζαραμπούκας και πολλοί πολίτες.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης