Site icon TrikalaVoice

Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Σωτήρη Χατζηγάκη (φωτό-video)

«Η Ελλάδα Ανάποδα», το νέο βιβλίο του πρώην υπουργού και βουλευτού Τρικάλων Σωτήρη Χατζηγάκη παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Αθήνα.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην επιβλητική αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, του πρώην Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, ιστορικών στελεχών της Ν.Δ. όπως η Μαριέττα Γιαννάκου-Κουτσίκου, πολλών παλαιών και  νυν βουλευτών του κόμματος, προσωπικοτήτων από το χώρο της οικονομίας και του πνεύματος, Ακαδημαϊκοί, αλλά και αρκετών Τρικαλινών (μεταξύ άλλων του βουλευτού Κώστα Σκρέκα, του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη, του δημάρχου Καλαμπάκας Χρήστου Σινάνη, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων και αν. γραμματέα της ΕΣΕΕ Χρήστου Μπλουγούρα, του προέδρου της Ομοσπονδίας Εξ. Φρουράς Γιάννη Αναγνώστου, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού κ.α.).

 «Η Ελλάδα Ανάποδα» είναι το 16ο βιβλίο που συγγράφει ο Σωτήρης Χατζηγάκης και μέσα από αυτό περιγράφει ουσιαστικά την «λαμπρότερη, αλλά πιο παρεξηγημένη» όπως ο ίδιος είπε «περίοδο της χώρας, αυτή τη μεταπολίτευσης». Ο επί 40 χρόνια βουλευτής Τρικάλων και επτά (!) φορές υπουργούς μιλώντας περιληπτικά για το βιβλίο του, ανέλυσε τα αίτια της κρίσης και τις προοπτικές ανάταξης της πατρίδας μας.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μέσα από αυτό ο συγγραφές «αναλύει την κρίση σφαιρικά και με νηφαλιότητα συνδέοντας την παγκόσμια κρίση με την ελληνική». Τόνισε δε πως δεν αισθάνεται καθόλου άβολα που κλήθηκε να μιλήσει για το βιβλίο καθώς «με τον Σωτήρη Χατζηγάκη μπορεί να έχουμε διαφορετικές αφετηρίες και διαδρομές, όμως αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να συζητούμε και να αναζητούμε μέσα από ειλικρινή διάλογο λύσεις για την πατρίδα μας».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης,  χαρακτήρισε τον τρικαλινό πρώην υπουργό «ευπατρίδη της πολιτικής» και τόνισε πως διακρινόταν πάντα «για τον συνδυασμό θάρρους και υπευθυνότητας σε όλη την πολιτική του διαδρομή».

Η Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Ισμήνη Κριαρή στάθηκε στα γεγονότα που αναδεικνύονται με νηφάλιο τρόπο μέσα από το βιβλίο, αλλά και στα μηνύματα που περνάει στη νεότερη γενιά.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ήταν απούσα λόγω χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε μόλις προ ημερών, απέστειλε χαιρετισμό υπογραμμίζοντας την εξαιρετική συνεργασία που είχε με τον Σωτήρη Χατζηγάκη στα βουλευτικά και υπουργικά έδρανα, υπογραμμίζοντας ότι  «κρατάμε το 16ο βιβλίο του Σωτήρη, ενός ανθρώπου που υπηρέτησε την χώρα και την φιλελεύθερη παράταξη επι 4 δεκαετίες. Ένα βιβλίο που προσεγγίζει την κρίση σε βάθος μέσα από ένα παγκόσμιο πρίσμα, το οποίο είναι τεκμηριωμένο με 700 υποσημειώσεις και παραπομπές».

Τέλος, ο Μικέλης Χατζηγάκης μίλησε από καρδίας για τον πατέρα του. Μίλησε για τις αρχές και αξίες που του έχει μεταγγίσει ο Σωτήρης Χατζηγάκης:  την ηθική υποχρέωση να συνεισφέρει στην κοινωνία, την σκληρή δουλειά, και την ελευθέρια. Ο Μικέλης έκανε μια πολύ προσωπική ομιλία στην οποία σύνδεσε τις αξίες και τις αρχές που του μετάδωσε ο πατέρας του με τις σημερινές ανάγκες που αναδύουν από την βαθιά ελληνική κρίση. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «πριν ξεσπάσει αυτή η κρίση είχαμε ξεχάσει, σαν κοινωνία, την ηθική μας υποχρέωση να στηρίζουμε τους αδύναμους. Την ηθική μας υποχρέωση να στηρίζουμε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη. Αυτή η κρίση είναι ένα καμπανάκι. Μας θυμίζει ότι πρέπει να ξαναβρούμε τα σωστά πρότυπα. Πρέπει να δημιουργήσουμε έναν νέο πατριωτισμό».

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, ενώ ο συγγραφέας αμέσως μετά υπέγραψε βιβλία.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΣΤΙΑ και παρουσίασή του προγραμματίζεται και για τα Τρίκαλα.

Exit mobile version