Τοπικά

Περιοδεία υποψήφιου Ευρωβουλευτή Φώτη Καψάλη στην Θεσσαλονίκη

Ο υπ. Ευρωβουλευτής με το ΚΟΣΜΟΣ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Βολτ Ελλάδας, Φώτης Καψάλης, πραγματοποίησε περιοδεία στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 17 Μαΐου.  Μεταξύ άλλων επισκέφτηκε και το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου συναντήθηκε με το Αντιδήμαρχο Διοικητικής αναδιάρθρωσης, οργάνωσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού, Αθανάσιο Ζιώγα καθώς και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Σπύρο Βούγια, τους οποίους και ενημέρωσε για τις καθυστερήσεις και τα γραφειοκρατικά εμπόδια που τίθενται από το κράτος στην προσπάθεια επούλωσης των πληγών της Θεσσαλίας και επανεκκίνησης της παραγωγής και της ζωής των πλημμυροπαθών κατοίκων.

 

 

Ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα δημοτική αρχή  της πόλης  στην καθαριότητα, στο κυκλοφοριακό, αλλά και για την προβληματική οικονομική  κατάσταση του Δήμου που κληρονόμησε την οικονομική ζημιά της προηγούμενης διοίκησης. Παράλληλα έγινε εκτενής συζήτηση για τα ευρωπαϊκά κονδύλια, τον ρυθμό απορρόφησης αλλά και τα σχέδια της νέας δημοτικής πλειοψηφίας για την βελτίωση της καθημερινής ζωής στη συμπρωτεύουσα.

Εκτενής ήταν επίσης η συζήτηση γύρω από τις αιτίες και τα αποτελέσματα του brain drain στην Ελλάδα, για τις περιορισμένες ευκαιρίες που δίνονται στους νέους στην Ελλάδα αλλά και για την ελλιπή εκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική.

Τέλος ο Φώτης Καψάλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς υπαλλήλους του Δήμου και να τους ενημερώσει για την διαφορετική οπτική του ΚΟΣΜΟΣ, για τις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν ακόμα και στην εκλογική νοοτροπία των περισσότερων, προκειμένου η Ελλάδα να μπορέσει να αναπτυχθεί ισότιμα με τα υπόλοιπα μέλη της Ευρώπης διασφαλίζοντας παράλληλη την βιώσιμη και δίκαιη πράσινη μετάβαση.

Στις 9 Ιουνίου, και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έχουν την επιλογή να Πάμε Αλλιώς να ξεκινήσουμε από την Αρχή, και με την ψήφο τους να επιβάλουν μια νέα κατεύθυνση, μια άλλη πιο δίκαιη Ευρώπη.

Ετικέτες

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης