Τοπικά

Πιέζουν οι γιατροί του Νοσοκομείου για τον Αξονικό Τομογράφο

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου λόγω της μη λειτουργία του Αξονικού.

Το τελευταίο δίμηνο ασθενείς υποχρεούνται σε μετακίνηση στη γειτονική Καρδίτσα για να εξεταστούν!… Θεωρητικά η εγκατάσταση του νέου Αξονικού Τομογράφου θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουλίου, ωστόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Τρικάλων Βάϊος Τάσιος είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός ως προς αυτό.

«Λένε πως ο νέος αξονικός τομογράφος θα τοποθετηθεί και θα λειτουργήσει από  την 1η  Φεβρουαρίου» είπε στη Λέσχη 97,6 το πρωί της Δευτέρας «εγώ λέω πως θα γίνει το «γιοφύρι της Άρτας». Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι θα ξηλώσουν τόσο γρήγορα τον παλιό αξονικό, θα μπει γρήγορα ο καινούργιος και θα αρχίσει από τον άλλο μήνα να λειτουργεί. Αυτή την ψευδαίσθηση δεν την πίστεψα ποτέ κι εδώ θα είμαστε να το δούμε».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «το θέμα της εκτός λειτουργίας του αξονικού τομογράφου στο Γ.Ν.Τ., με τα προβλήματα που δημιουργεί στην εξυπηρέτηση των ασθενών και τους κινδύνους που εγκυμονεί να μεταφέρονται σοβαρά, βαριά περιστατικά για μια αξονική εκτός Νομού, το έχουμε αναδείξει από τις αρχές Νοεμβρίου οπότε και βγήκε εκτός λειτουργίας ο δικός μας αξονικός γιατί κάηκε η λυχνία του μηχανήματος και είχε παρθεί η απόφαση να μην επισκευαστεί αφού έχει παραγγελθεί καινούργιος αξονικός τομογράφος.

Έχουμε κάνει για το θέμα αυτό παρεμβάσεις , το είχαμε βάλει και στο δημοτικό συμβούλιο. Έχει προκύψει εδώ και πολύ καιρό, όταν είχε αποχωρήσει ο υποδιοικητής ο κ. Πεταράκης που ήταν υπέρ της αγοράς νέου μηχανήματος και ο τότε διοικητής κ. Παρθένης δεν ήθελε γιατί υπήρχε ο παλιός. Επικράτησε η λογική του κόστους κι όχι το δικαίωμα να έχει υπηρεσίες στην δημόσια υγεία. Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες, τώρα ρεκόρ καθυστέρησης».

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης