Site icon TrikalaVoice

Πλήθος πιστών στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Καρυών (φωτό-βίντεο)

Εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν ευλαβώς το απόγευμα της Δευτέρας στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Καρυών, ο οποίος πανηγύριζε επί τη ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου.

Μέριμνα του δραστήριου και φιλακόλουθου εφημερίου του Ναού, Αρχιμανδρίτου Χρύσανθου Κλάδη το απόγευμα της Πρωτομαγιάς τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός, συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεως και προ το τέλος του αυτού έγινε η Λιτανεία της Τιμίας Εικόνας του Αγίου Αθανασίου περιμετρικά της κεντρικής πλατείας του χωριού, συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Τρικκαίων.

Ακολούθως ευλογήθηκε η αρτοκλασία η οποία μοιράστηκε στα πλήθη, ενώ παρασχέθηκε παραδοσιακή φιλοξενία.

Ο πατέρας Χρύσανθος Κλάδης ομίλησε από καρδιάς στους πιστούς κάνοντας λόγο για «αγάπη και συγχώρεση. Για Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στις καρδιές μας, η οποία δίνει χαρά στη ζωή μας. Αγάπη και συγχώρεση. Συγχώρεση και αγάπη. Όλα τα άλλα και πλούτη και δόξες περισσεύουν. Προσπεράστε τα. Κρατήστε μόνο την αγάπη για τον Χριστό μας και την συγχώρεση για τον πλησίον μας».

Ευχαρίστησε δε τους κατοίκους του χωριού, αλλά και τους προσκυνητές απ’ όλα τα Τρίκαλα, που στέκονται δίπλα του εδώ και 9 χρόνια και προς Δόξαν Θεού όλοι μαζί καθημερινά δίνουν την καλή μαρτυρία.

Exit mobile version