Τοπικά

Πλημμύρισαν τα Τρίκαλα οι νότες του 2ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών

Με νότες και ήχους από 5 Φιλαρμονικές, πραγματοποιήθηκε το διήμερο 7 και 8 Δεκεμβρίου 2019 στα Τρίκαλα το 2ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών. Στη γιορτή αυτή της μουσικής μετείχαν οι:

– Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων

– Δημοτική Φιλαρμονική Τυρνάβου

– Φιλαρμονική Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής Δράμας «Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία»

– Φιλαρμονική Κοντοκαλίου Κέρκυρας

– Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων

Το 2ο Φεστιβάλ φιλαρμονικών ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου στο Πνευματικό Κέντρο με την πραγματοποίηση σεμιναρίου Διεύθυνσης Ορχήστρας μουσικών οργάνων από τον μαέστρο Μιχάλη Μιχαλόπουλο.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η έκπληξη περίμενε τους χιλιάδες τρικαλινούς και επισκέπτες: ξεκινώντας από το Πνευματικό Κέντρο «Αθανάσιος Τριγώνης» και περνώντας από κεντρικούς δρόμους της πόλης όλες οι φιλαρμονικές συναντήθηκαν στην κεντρική πλατεία, όπου έπαιξαν γνωστές μελωδίες. Ακολούθησε η επιστροφή στο Πνευματικό Κέντρο μέσω του πεζοδρόμου της Ασκληπιού, με τις μελωδίες να ξεπηδούν από κάθε γωνιά.
Ακολούθησε μια μεγάλη συναυλία, με μελωδίες από τον χώρο της λαϊκής, έντεχνης, κλασικής και ροκ μουσικής ειδικά διασκευασμένες για μπάντα.
Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής, με τη δεύτερη ημέρα υλοποίησης του Σεμιναρίου Διεύθυνσης Πνευστών από τον Μιχάλη Μιχαλόπουλο.

Η όλη εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση του Δήμου Τρικκαίων και του Συλλόγου Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων με την αμέριστη υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών.
Χορηγοί ήταν οι:

Γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ, Βιομηχανία μπισκότων ΒΙΟΛΑΝΤΑ, Καφέ SENIOR, Κλωστές Νήματα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΙΣΗΣ, Ψητοπωλείο ΝΕΣΤΟΡΑΣ, Αρτοποιείο ΚΩΤΟΥΖΑΣ, Ιχθυοπωλείο ΚΛΑΝΤΖΟΣ, Μουσικά όργανα MELODY, Καθαριστήριο ρούχων CLEAN 4 YOU, Υπηρεσίες Ενέργειας ΚΕΝ ΛΕΟΝΤΑΡΗ, Στεγνοκαθαριστήριο ΧΙΟΝΑΤΗ, Καφέ WORKSHOP, Ταβέρνα ΜΕΖΕΔΟΚΑΜΩΜΑΤΑ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης