Τοπικά

Ποια είναι η δικιά μας Όλγα Μαρκογιαννάκη που διεκδικεί μια θέση στη νέα Ευρωβουλή

Ένα δικό μας κορίτσι, η Όλγα Μαρκογιαννάκη, “νύφη” στα Τρίκαλα και με ιδιαίτερους δεσμούς με την πόλη μας κατέρχεται ως υποψήφιας ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

 

Νέα και δυναμική, μέλος της Κ.Ε. του κόμματος, Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MSc) από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης.  Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη, με καταγωγή από την Κρήτη. Είμαι παντρεμένη με τον Σταύρο Τριγώνη, Πολιτικό Μηχανικό-αδελφό του δημοτικού συμβούλου Τρικκαίων Γιάννη Τριγώνη, γιου του παλιού προέδρου της ΔΕΥΑΤ Κώστα Τριγώνη με καταγωγή από τα Τρίκαλα και μαζί έχουν δύο αγόρια, τον Κωνσταντίνο, 8 ετών, και τον Γιώργο, 5 ετών.

Διαθέτει σημαντική ερευνητική εμπειρία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για την δομική ασφάλεια, την πρόληψη και αντιμετώπιση των επιπτώσεων στις υποδομές που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές, όπως η συμμετοχή της σε μελέτη για την αποτελεσματική προσαρμογή των υποδομών της πολιτείας της Νεας Υόρκης στην κλιματική αλλαγή.

Στο πλαίσιο αυτό έχει συγγράψει και δημοσιεύσει πλήθος ερευνητικών εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και διεθνή συνέδρια, ενώ είναι αξιολογήτρια των Ευρωπαϊκών δράσεων Marie Curie. Στη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας έχει διδάξει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Τη γνωρίζουμε και παρακολουθούμε τη δράση της ΕΔΩ και ΕΔΩ.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης