Ροή Τοπικά

Πολιτική Δύσποια η άδεια Κουφοντίνα!

Την πύλη της εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού πέρασε ο Δημήτρης Κουφοντίνας έπειτα από 48ωρη άδεια που του χορηγήθηκε από το συμβούλιο φυλακών. Για να μην τα πολυλογούμε έχει καταδικαστεί 11 φορές σε ισόβια για την δολοφονία 11 ανθρώπων στο παρελθόν, ενώ φυσικά όλοι γνωρίζουμε την ανάμειξή του με την τρομοκρατική οργάνωση της 17 Νοέμβρη. Δυστυχώς ή ευτυχώς η άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι συνταγματικό δικαίωμα κατοχυρωμένο από τον Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και φυσικά την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο άρθρο θα αναλυθεί ο πολιτικός αντίκτυπος της υπόθεσης Κουφοντίνα, του Ρουβίκωνα και της ανομίας, αλλά και των κατηγοριών περί παρακράτους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιμένει πως δεν έχει καμία σχέση με την χορήγηση της άδειας στον ισοβίτη, παρόλα αυτά καμία αντίδραση δεν είχαμε από εκπροσώπους των ΑΝΕΛ (τουλάχιστον μέχρι την στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο), γεγονός πως μας κάνει να σκεφτόμαι πονηρά. Βέβαια δεν έχουμε καμία απόδειξη πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σχέση με αυτό, όμως μια τέτοια απόφαση, ανεξαρτήτως επιρροής από τρίτους, κάνει την κυβέρνηση να ‘’χαμογελά’’ από μέσα της. Από ιδεολογικό πλαίσιο η άδεια στον Κουφοντίνα, οι δράσεις του Ρουβίκωνα που παραμένουν ατιμώρητες, το συμβάν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και φυσικά με όλη την ανομία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, είναι δείγματα ‘’αριστεροσύνης’’ του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας.

Φυσικά δεν υπαινίσσομαι πως ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται πίσω από όλα αυτά, απλά οι ιδεολογικές αντιλήψεις των δρώντων είναι θεωρητικά όμοιες με την ιδεολογία του κόμματος αυτού. Θα είναι μια ιδεολογική νίκη για το ΣΥΡΙΖΑ αν ο Κουφοντίνας επιστρέψει στην ώρα του στις φυλακές κορυδαλλού. Στην υπόθεση Ξηρού επί κυβέρνηση Σαμαρά, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά αν θυμάστε, όπου η χορήγηση άδειας λίγων ημερών, έγινε άδεια ‘’χωρίς επιστροφή’’ για εκείνον.

Η Νέα Δημοκρατία είναι σθεναρά κάθετη στην άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα και μάλιστα δείχνει και πάρα πολύ εκνευρισμένη. Φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυρίως η Ντόρα Μπακογιάννη για οικογενειακούς λόγους (δολοφονία Μπακογιάννη), παρόλα αυτά δεν στηρίζουν τις θέσεις τους εκεί. Επισημαίνουν πως μια τέτοια ενέργεια θα είναι υπαίτια για την δημιουργία μιας νέας γενιάς τρομοκρατών.

Σε κοινωνικό αντίκτυπο τώρα, δεν νομίζω να υπάρχει ένας λογικός άνθρωπος που πιστεύει πως η κοινωνία είναι υπό κατάρρευση και πως το παρακράτος αρχίζει να γίνεται όλο και πιο δυνατό. Σε κομματικά ποσοστά τώρα, η ψαλίδα φαίνεται πως θα ανοίξει κι άλλο (ευτυχώς ή δυστυχώς). Θα αντέξει η κυβέρνηση να βγάλει εις πέρας την κατάσταση έως τις εκλογές του 2019? Θα γίνουν πρόωρες εκλογές? Ουδείς γνωρίζει. Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι και ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει συνέχεια με τη φλόγα…

Παναγιώτης Δήμος

Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (Πολιτική και Διπλωματία)

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης