Ροή Τοπικά

Προσκύνημα του Επισκόπου Μοζαμβίκης, στη Μονή Αγίου Προκοπίου (φώτο)

Ο Ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας επισκέφτηκε τη Μονή, η οποία συστήνεται εκ νέου υπό του Ηγουμένου Διονυσίου Κλάδη.

Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης Χρυσόστομος έφτασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ιερά Μονή Αγίου Προκοπίου, η οποία βρίσκεται ριζωμένη στην καρδιά του βουνού, μέσα σε ένα παρθένο δάσος, συνοδευόμενος από τον κυρίαρχο Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών Χρυσόστομο και τον διάκονο αυτού Ιερώνυμο.

Ήδη στον ένα μήνα εγκαταβίωσής του στη Μονή, ο νέος Ηγούμενος έχει δημιουργήσει ατμόσφαιρα δυναμική, που χάρη του Αγίου Πνεύματος γίνεται  χαρισματική, προσφέρει χαρά, άνεση και ειρήνη, βεβαιότητα ζωής!… Σε αυτή την Ιερά Μονή νιώθεις πως ο Θεός ακούει καθαρά τις προσευχές σου, πως η ψυχή σου δεν κοιμάται, αλλά ζωηρώς παρακολουθεί και η αναζήτηση της Αγιότητας είναι χρονίζουσα και προθύμως οδευομένη.

Ο άγιος Μοζαμβίκης συνεχάρη τον νέο Ηγούμενο για την προσπάθεια να δώσει στη Μονή το παλαιό της κύρος και τον Τρίκκης Χρυσόστομο για την αγάπη που δείχνει για τον Μοναχισμό. Ο γέροντας Διονύσιος ανταπέδωσε τους θερμούς λόγους, ζητώντας βοήθεια από τον Θεό για να συνεχίζει και ακολούθως, με την βοήθεια του κατά σάρκαν αδελφού του Ιωάννη, παρείχε παραδοσιακή φιλοξενία στους Αρχιερείς και στη συνοδεία αυτών.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης