Site icon TrikalaVoice

Προσκύνημα του Σταγών Θεοκλήτου στη Μονή Βυτουμά (φωτό)

Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Βυτουμά, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά Μοναστήρια της επαρχίας του, πραγματοποίησε ο νέος Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων Θεόκλητος.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr  ο κ. Θεόκλητος αφίχθη το μεσημέρι του Σαββάτου στη Μονή, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καψάλη, και έγινε δεκτός με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα από την Ηγουμένη Παρθενία Μοναχή και την αγία συνοδεία αυτής.

Αμέσως κατευθύνθηκε προς το μνήμα του Μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών Διονυσίου, ο οποίος αναπαύεται εν Κυρίω πίσω από το καθολικό της Μονής και τέλεσε επί αυτού Τρισάγιο. Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Διονύσιος υπήρξε ο Ιεράρχης που αναγέννησε πνευματικά και όχι μόνο την ενωμένη τότε Μητρόπολη. Ανέδειξε σπουδαίες εκκλησιαστικές προσωπικότητες, αναστήλωσε τις Μονές των Μετεώρων και της επαρχίας των Τρικάλων, ανήγειρε νέους Ναούς, καθώς και το Επισκοπείο των Τρικάλων.

Ο νέος Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων Θεόκλητος στη συνέχεια μίλησε στις αδελφές της Μονής, στο Αρχονταρίκι της Μονής, ζητώντας την στήριξή τους στο δύσκολο πνευματικό έργο που αναλαμβάνει, ως συνεχιστής σπουδαίων εκκλησιαστικών αντρών.

Exit mobile version