Τοπικά

Προσομοίωση Συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στα Εκπαιδευτήρια ΑΘΗΝΑ

Γράφει η Ειρήνη- Μαρία Καββαδία

Μαθήτρια της Α΄Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά»

Φέτος για πρώτη φορά το Σχολείο μας πήρε μέρος στην Προσομοίωση Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διοργανώθηκε από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές Αγγελάκη Ειρήνη (Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών υποθέσεων), Αυγέρης Φίλιππος (Επιτροπή πολιτισμού και παιδείας), Γκαραβέλλας Αντώνης (Επιτροπή Βιομηχανίας , Έρευνας και Ενέργειας), Γούσιος Γιάννης (Επιτροπή Βιομηχανίας , Έρευνας και Ενέργειας), Καββαδία Ειρήνη (Επιτροπή πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων), Κούκια Εβίτα (Επιτροπή πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων), Κουκουτσέλου Κωνσταντίνα (Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων), Κύρκος Θάνος (Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων), Κωστούλα Νάνσυ (Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των γυναικών και την Ισότητα των δύο φύλων), Νικολάου Αδριανή (Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων), Πανουργιά Κωνσταντίνα (Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων), Παπαποστόλου Νέλλη (Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των γυναικών και την Ισότητα των δύο φύλων), Στεργίου Έμη (Επιτροπή Βιομηχανίας , Έρευνας και Ενέργειας), Φατλέ Κωνσταντίνα (Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των γυναικών και την Ισότητα των δύο φύλων), Χατζηπαρασίδη Ρένια (Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των γυναικών και την Ισότητα των δύο φύλων) πήραν τον ρόλο του «Ευρωβουλευτή» και μέσω των διάφορων επιτροπών στις οποίες εντάχθηκαν είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν και να λάβουν θέση πάνω σε πολύ σημαντικά θέματα που απασχολούν την πανευρωπαϊκή κοινότητα, όπως το πολιτικό άσυλο, την αυτοματοποίηση, την παράνομη αλιεία, τα ιδιωτικά και τα δημόσια πανεπιστήμια, την προστασία των προσωπικών δεδομένων, την ανεργία και τέλος την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων στο πολιτικό σύστημα.

Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά και συνέβαλαν με τις ιδέες τους στη δόμηση ενός ψηφίσματος πάνω στο θέμα που τους είχε ανατεθεί. Κάθε ψήφισμα περιείχε αξιόλογες και ρεαλιστικές λύσεις για τα διάφορα θέματα παγκόσμιας εμβέλειας, οι οποίες παρουσιάστηκαν, υποστηρίχθηκαν, αντικρούστηκαν και ψηφίστηκαν από τους ευρωβουλευτές μέσω επισήμων διαδικασιών και με την καθοδήγηση των Προέδρων κάθε επιτροπής. Βέβαια, δεν πρέπει να παραλειφθούν όλες οι ψυχαγωγικές  δραστηριότητες που αποτέλεσαν αναπόσπαστο κομμάτι της διοργάνωσης . Τα διάφορα παιχνίδια, ο χορός και το τραγούδι ανανέωναν την ατμόσφαιρα συνεχώς, για να συνεχίσουμε να είμαστε ενεργοί κατά τη διάρκεια των εργασιών μας. Έτσι μπορέσαμε να γνωρίσουμε καλύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα όργανά της, να κοινωνικοποιηθούμε και να συνεργαστούμε, να αναλάβουμε τις υποχρεώσεις ενός πραγματικού πολιτικού ηγέτη, να ανταλλάξουμε απόψεις, καθώς και να μιλήσουμε μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό, στο οποίο παρευρίσκονταν σημαντικοί καλεσμένοι, όπως μέλη της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνδυάζοντας πάντα και την ψυχαγωγία.

Η εμπειρία αυτή θα μας μείνει αξέχαστη. Νιώθουμε πραγματικά ευγνώμονες προς τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη που μας φιλοξένησαν και συνέβαλαν στο να ακουστεί η φωνή των νέων και οι απόψεις τους πάνω σε φλέγοντα ζητήματα της σημερινής εποχής. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Σχολείο μας που μας έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε μία τόσο σημαντική και ταυτόχρονα πρωτότυπη και ευχάριστη διοργάνωση, όπως και τους συνοδούς καθηγητές, την κυρία Μαργαρίτη και τον κύριο Στέφανο Ψαρρή που μας στήριξαν και μας έδωσαν την πολύτιμη βοήθειά τους.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης