Τοπικά

Προτάσεις της Τζίνας Μπέη για μια βιώσιμη πόλη

Η αρχιτέκτων εσωτερικού χώρου και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Τρικκαίων έχει καταθέσει προτάσεις για τις υποδομές στα Τρίκαλα.

Σε ανύποπτο χρόνο η Τζίνα Μπέη έχει μιλήσει στο trikalavoice.gr  για την ανάγκη να προωθηθούν και να υποστηριχτούν τα τεχνικά έργα και οι υποδομές στην πόλη, μιας και αυτές αποτελούν τη βάση, το θεμέλιο πάνω στο οποίο θα χτιστεί η καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών, η ίδια μας η ζωή. Επιμένει ότι έχει σημασία, να βλέπουμε μπροστά, να προβλέπουμε και να στοχεύουμε στα Τρίκαλα του αύριο.

Κάθε πόλη χρειάζεται σχολεία, κάθε πόλη χρειάζεται πάρκα, κέντρα αγοράς. Κάθε πόλη οφείλει να έχει πεζοδρόμια, χώρους στάθμευσης. Όλα αυτά που χρειάζονται για μια ομαλή δραστηριότητα σε ένα αστικό κέντρο.

Όμως, κατά την Τζίνα Μπέη, κάθε αντίστοιχο έργο, κάθε κίνηση, πρέπει να υπολογίζει, να «μετράει» την ιδιαιτερότητα κάθε περιοχής, το συγκριτικό της πλεονέκτημα αλλά και τα σημεία εκείνα που χρειάζεται αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό. Σε κάθε της παρέμβαση σημειώνει ότι ήρθε η ώρα, για να ανοίξει μια βεντάλια ουσιαστικών έργων  για το Δήμο Τρικκαίων που από τη μία θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των συμπολιτών μας, από την άλλη θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των αμέτρητων επισκεπτών.

Παρεμβάσεις εντός του αστικού πυρήνα, διαπλάτυνση πεζοδρομίων και επέκταση ποδηλατοδρόμων αλλά  και δημιουργία καλύτερων συνθηκών για όλους τους πολίτες, με στόχο την προσβασιμότητα, την ενθάρρυνση και τη διευκόλυνση της μετακίνησης πεζών και ποδηλατών. Παράλληλα, κρίνεται αναγκαία μια άλλη φιλοσοφία σε ότι αφορά τις θέσεις στάθμευσης. Όλα αυτά με στόχο, ένα κέντρο ανθρώπινο, ένα κέντρο προσβάσιμο και ασφαλές.

Δήμος Τρικκαίων, δεν είναι μόνο η πόλη αλλά και κάθε τοπικό διαμέρισμα, κάθε συνοικία εκτός κέντρου. Κάθε συνοικία, κάθε μικρή ή μεγάλη γειτονιά, δικαιούται το αυτονόητο των υποδομών που θα διασφαλίσουμε την ομαλή καθημερινότητα, την αισθητικής τους υπεροχή και την ανάπτυξη κυττάρων κοινωνικής δραστηριότητας. Από το φωτισμό λοιπόν, μέχρι την διευκόλυνση ανάπτυξης  υποδομών συλλογικών δράσεων, όπως είναι ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η ψυχαγωγία, είναι ένας δρόμος που πρέπει να διανύσουμε ως δημοτική αρχή, αφουγκραζόμενοι τον παλμό της ζωής σε κάθε γωνιά του δήμου μας.

Η Τζίνα Μπέη στέκεται στην ανάγκη αναβάθμισης της αισθητικής για μια νέα πρόταση για κατοίκους και επισκέπτες. Μέσα από αισθητικές παρεμβάσεις στις εισόδους της πόλης, σε πλατείες αλλά και το ιστορικό έργο της ανάπλασης των παρόχθιων περιοχών του Ληθαίου, ανοίγουμε νέες δυνατότητες, προσφέρουμε τη δυνατότητα σε όλους να βιώσουν την εμπειρία της όμορφης πόλης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης