Τοπικά

Πρόστιμα 10.500 € για αδήλωτους υπαλλήλους στα Τρίκαλα. Τι λένε οι ελεγκτές

Συνεχίζονται και στην περιοχή μας οι εντατικοί έλεγχοι σε καταστήματα και επιχειρήσεις με στόχο την πάταξη της «αδήλωτης εργασίας». Τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και οι εργοδότες καλούνται να συμμορφωθούν με το Νόμο.

Ο προϊστάμενος του ΠΕΚΑ Τρικάλων Γιώργος Καπέλος είχε πρόσφατα συνάντηση με τόν Πρόεδρο τής Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων επαγγελματιών Ν. Τρικάλων και Οικονομικό Επόπτη τής Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Θωμά  Γρηγορίου προκειμένου να τον ενημερώσει για την νέα υπηρεσία που συστήθηκε και στα Τρίκαλα και αυτός με τη σειρά του να φροντίσει για την ενημέρωση των επιχειρήσεων.

Όπως δηλώνει στο trikalavoice.gr  ο Γιώργος Καπέλος «στόχος μας είναι το ΠΕΚΑ Θεσσαλίας νά ελέγξει της επιχειρήσεις όσον αφορά την τυχόν αδήλωτη, υποδηλωμένη ή ανασφάλιστη εργασία. Με τους ελέγχους θέλουμε να βοηθήσουμε στην δημιουργία κλίματος ορθής ασφαλιστικής συνείδησης και να προστατέψει τις υγιείς αλλά και νόμιμες επιχειρήσεις από πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού. Θέλουμε όλοι να αντιληφθούν ότι η εισφοροδιαφυγή αλλά και ή μη πληρωμή των εισφορών έχει άμεσο αντίκτυπο στην βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι  το πρόστιμο για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο ανέρχεται στα 10.500 € και σέ περίπτωση που ο εργοδότης προβεί σε σύναψη σύμβασης εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης με τον εργαζόμενο που εντοπίστηκε ως αδήλωτος μέσα σέ δέκα (10) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα ελέγχου το προστίμου μειώνεται ως εξής : α) Για τρεις (3) μήνες ασφάλισης μειώνεται στις 7.000,00€ β) Για έξι (6) μήνες ασφάλισης μειώνεται στις 5.000,00€ γ) Για ένα (1) έτος ασφάλισης μειώνεται στις 3.000,00€ Δηλαδή ο νόμος Ν.4554/18 (ΦΕΚ 130/τ.Α’ / 18-07-2018) άρθρο 6 λειτουργεί ως κίνητρο στό πρόστιμο για τήν πάταξη της αδήλωτης εργασίας . Τά κλιμάκια του ΠΕΚΑ Τρικάλων πραγματοποιούν όλο το 24ωρο επιτοπίους ελέγχους με προτεραιότητα στις επιχειρήσεις για τής οποίες υπάρχουν επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες Θά πρέπει νά σημειώσουμε ότι το ΠΕΚΑ Θεσσαλίας αποτελείται από τέσσερα ελεγκτικά τμήματα, δύο στην Λάρισα, ένα στα Τρίκαλα και ένα στο Βόλο με σκοπό σύντομα νά αυξηθεί το προσωπικό σε 20 άτομα ανά τμήμα

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης