Τοπικά

Πρόταση για Κυριακάτικο τραπέζι. “Γιουβέτσι Τρικαλινό” by… Antonis Cooken (video)

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε το “γιουβέτσι της γιαγιάς” του μάγειρα του κάμπου ο Antonis o Cooken; Μιας και ο ίδιος όπως περιγράφει: ” Αυτή η συνταγή θα γίνει ανάρπαστη!!! Το γιουβέτσι (κριθαράκι με χοιρινό) της Τρικαλινής γιαγιάς μου το περιμέναμε πως και πως όταν είμασταν παιδιά στο τραπέζι της Κυριακής για να το γευτούμε και να ζητήσουμε κατευθείαν και δεύτερο πιάτο!!! Είναι απλή, εύκολη συνταγή και με τέτοια μυρωδιά και γεύση που μόνο αν το φτιάξετε θα καταλάβετε τι εστί Ελληνική Κουζίνα!!!

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ: Κριθαράκι χονδρό (500 γρ.) Ζωμό λαχανικών φρέσκος 2 τεμ. (στα ψυγεία σουπερ μαρκετ) Ελαιόλαδο 4 κουταλιές της σούπας 2 κρεμμύδια ξερά μεσαίου μεγέθους (ψιλοκομμένα) Ξύσμα απο ένα μεγάλο λεμόνι Καπνιστή μπριζόλα ή απάκι (200 γρ.) Βούτυρο 50 γρ. Αλάτι + Πιπέρι μαύρο (κατά βούληση) Παρμεζάνα τριμμένη 150 – 200 γρ. Νερό 2 λίτρα Προαιρετικά υλικά: 1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο / μισό κουταλακι γλυκού μοσχοκάρυδο για πολίτικη γεύση!!! Καλή επιτυχία τσονάκια μου!!! Δείτε την συνταγή:

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης