Τοπικά

Πρόταση Μεριβάκη για μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών του Δήμου Φαρκαδόνας

H δημοτική Παράταξη «Μαζί δημιουργούμε το δήμο Φαρκαδόνας» καταθέτει πρόταση στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο για μέτρα ανακούφισης των δημοτών.
Οι προτάσεις περιλαμβάνουν:
* ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ
για όλη την διάρκεια που η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας του ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ.
* ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ μέχρι τις 31/8/2020 για τους επαγγελματίες και τις επαγγελματικές μονάδες που παραμένουν κλειστά και έκπτωση 50% μέχρι τις 31/12/2020 για τα ισχύοντα τέλη της φετινής περιόδου.
* ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
οριζόντια μείωση 25% από την 1/3/2020 μέχρι 31/12/2020, για τα ισχύοντα τέλη της φετινής περιόδου.
Το νομικό πλαίσιο των προτάσεων στηρίζοται στο άρθρο 174 παρ. β./3. του νόμου 3463/2006(ΦΕΚ Α 114/30.6.2006) και σύμφωνα πάντα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε η κυβέρνηση, για όσο διάστημα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστά.
Και επειδή ο Δήμος έλαβε επιστροφή από την ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια το ποσό του 1.000.000€, πρόταση της παράταξης είναι και μείωση των τελών κατά 10% από την καινούργια χρονιά και εφόσον ομαλοποιηθει η κατάσταση.
Επίσης η Παράταξη συμφωνεί για έκτακτη δαπάνη με σκοπό την άμεση απολύμανση όλων των δημοτικών και των κοινόχρηστων χώρων (Πλατείες, Πεζοδρόμια κλπ), πέρα από τις 20.000€ που έδωσε ήδη η κυβέρνηση και ζητά από τους δημότες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της αρμόδιας Επιστημονικής Επιτροπής για τον ΚΟΡΩΝΟΪΟ ( COVID-19) και των γιατρών.
Εκτιμούμε πως μέσα από τη στήριξη των επαγγελματιών και της επιχειρηματικότητας, στηρίζουμε και τις θέσεις εργασίας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης