Ροή Τοπικά

Πρώτη Κουρέτα στα Τρίκαλα, με υποψηφίους και προτάσεις (photos-video)

Την πρότασή του για τη Θεσσαλία του μέλλοντος παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr ο Δημήτρης Κουρέτας πραγματοποίησε την πρώτη του ανοιχτή εκδήλωση στα Τρίκαλα, το απόγευμα της Παρασκευής, στο Μουσείο Τσιτσάνη. Άσκησε δριμεία κριτική στον Κώστα Αγοραστό και την ηγετική του ομάδα και υπογράμμισε την ανάγκη να ξεφύγουμε «από την νοοτροπία της μπουλντόζας και του καμπαναριού και να μπούμε σε μια παραγωγική διαδικασία».

Τόνισε ότι με την απορρόφηση κοινοτικών πόρων η Θεσσαλία θα μπορέσει να αναπτυχθεί ραγδαία σε όλα τα επίπεδα τα επόμενα χρόνια.

Δεσμεύτηκε για:

Αύξηση των ερευνητικών δραστηριοτήτων στην Περιφέρεια που κατά κύριο λόγο εξυπηρετούν τις περιφερειακές αναπτυξιακές ανάγκες και προοπτικές.

Προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας, ή / και της χρήσης των αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας, στην παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα, υφιστάμενων και νέων ΜΜΕ, κατά προτεραιότητα σύμφωνα με την έξυπνη εξειδίκευση.

Πιλοτικά ερευνητικά προγράμματα στοχευμένα στις προτεραιότητες της RIS3 Θεσσαλίας.         

Ενίσχυση της διάχυσης των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Ενίσχυση υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων για την αξιοποίηση πατεντών ή / και καινοτομιών, καθώς και υποστηρικτικών υπηρεσιών για την βελτίωση της παραγωγικής τους δραστηριότητας ή / και για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Αύξηση της απασχόλησης συμπεριλαμβανομένης της αυτοαπασχόλησης με στόχευση σε καινοτόμες επιχειρήσεις.

Εκσυγχρονισμό και βελτίωση της λειτουργίας ΜΜΕ με διατήρηση θέσεων απασχόλησης.

Αύξηση της απασχόλησης κοινωνικά ευπαθών ομάδων σε κοινωνικές επιχειρήσεις.        

Ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρήσεων για αναδιοργάνωση των παραγωγικών, εμπορικών και διοικητικών λειτουργιών για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών.           

Ενίσχυση των επιχειρήσεων για την παραγωγή και προώθηση στο εξωτερικό των προϊόντων τοπικής προέλευσης με την αξιοποίηση αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας και καινοτομιών.

Ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρήσεων για τον αναπροσδιορισμό του επιχειρηματικού τους μοντέλου με εξαγωγικό προσανατολισμό των παραγωγικών και εμπορικών τους δραστηριοτήτων.

Ενίσχυση των επιχειρήσεων για την παραγωγή και προώθηση στο εξωτερικό των προϊόντων τοπικής προέλευσης με την αξιοποίηση αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας και καινοτομιών.           

Ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρήσεων για τον αναπροσδιορισμό του επιχειρηματικού τους μοντέλου με εξαγωγικό προσανατολισμό των παραγωγικών και εμπορικών τους δραστηριοτήτων.

Προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών της Περιφέρειας για δημιουργία και λειτουργία υποδομής παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους κοινωνικούς φορείς στους βασικούς κοινωνικούς και οικονομικούς τομείς.

Ενίσχυση των φορέων πολιτισμού της Περιφέρειας, για ανάπτυξη υποδομών και υπηρεσιών ηλεκτρονικής προβολής των πολιτιστικών πόρων της Περιφέρειας.

Δημιουργία υποστηρικτικών υπηρεσιών / μηχανισμών για αναβάθμιση και διεύρυνση των δραστηριοτήτων τους στην κατεύθυνση υποστήριξης / παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών αξιοποίησης καινοτομιών και χρηματοπιστωτικών εργαλείων από υφιστάμενες και υπό ίδρυση επιχειρήσεις.

 

Οι υποψήφιοι

Ήδη στο ψηφοδέλτιο της «Πρωτοβουλίας» του Δημήτρη Κουρέτα συμμετέχουν από τα Τρίκαλα οι παρακάτω οκτώ (8) υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι:

Ρίτα Ζερβού, νοσηλεύτρια

 Θάλεια Κερασειώτη δρ. Βιοχημικός

Γιάννης Κανής, μεσίτης

Ιωάννα Καρρά, Οικονομολόγος

Μαρία Γαλαζούλα, εικαστικός,

Μαρία Μπακλαβά, οικονομολόγος

Απόστολο Ρόσσιος, δημοσιογράφος

Λίζα Νικολαϊδου, γραμματέας συλλόγου Ποντίων Αργοναύτες Φαρκαδόνας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης