Ροή Τοπικά

Πρώτη νίκη Παπαστεργίου-Εφαρμογή σε όλη τη χώρα του «αντικαπνιστικού»

Στην άμεση εφαρμογή του «αντικαπνιστικού Νόμου» προχωρά η Κυβέρνηση με εγκύκλιο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Σύμφωνα με αυτή εντείνονται οι έλεγχοι με τη συμμετοχή και της αστυνομίας πια στα μικτά κλιμάκια που θα βγαίνουν πρωί-μεσημέρι-βράδυ, ενώ αυστηροποιούνται  και οι ποινές.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού στα εξής σημεία:

– Σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους, που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας

– Στους χώρους παροχής υπηρεσιών Υγείας

-Σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου ως “εσωτερικός χώρος” θεωρείται ακόμη και το αίθριο ή ο χώρος με συρόμενη ή αποσπώμενη οροφή.

– Στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων των επιβατηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων, με μετρητή (ταξί) και αγοραίων.

– Στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα, ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.

– Στους χώρους πώλησης προϊόντων καπνού αναρτάται σε εμφανές σημείο ένδειξη σχετικά με την απαγόρευση πώλησης προϊόντων καπνού σε ανηλίκους

Από τις αντικαπνιστικές διατάξεις εξαιρούνται τα καζίνο και τα κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική, εμβαδού άνω των 300 τετραγωνικών μέτρων και στα καταστήματα όπου νομίμως διεξάγονται τυχερά παίγνια.

 

Οι ισχύοντες νόμοι προβλέπουν μία σειρά από πειθαρχικούς ελέγχους και πρόστιμα σε όσους δεν εφαρμόζουν την αντικαπνιστική νομοθεσία. Για ταβέρνες και καφετέριες 50 € πρόστιμο στον καπνιστή και 500 € στον ιδιοκτήτη και κλιμάκωση μέχρι και αφαίρεση αδείας σε περίπτωση υποτροπής!…

Σημειώνεται ότι στα Τρίκαλα ο Νόμος εφαρμόζεται με σχετική επιτυχία (… κυρίως το βράδυ χαλαρώνουν τα πράγματα) από τις αρχές Δεκεμβρίου. Ο δήμαρχος Παπαστεργίου υπήρξε άτεγκτος, επιμένει σε αυτόν και παρά το ότι είχε μόλις τρεις υπαλλήλους για τους ελέγχους έφερε τη προσπάθεια εις πέρας. Είναι μια πρώτη δικαίωση και για τη Δημοτική Αρχή Τρικάλων αυτή η απόφαση του Υπουργού Υγείας.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης