Τοπικά

Πως θα λειτουργούν οι Εκκλησίες από σήμερα στα Τρίκαλα

Κατά μόνας προσευχή και Θείες Λειτουργίες από τον Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομο.

Συγκεκριμένα η Ιερά Μητρόπολις Τρίκκης και Σταγών, συντασσομένη με τις Διατάξεις της Ελληνικής Κυβερνήσεως και την εντολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα μέτρα προφύλαξης από την εξάπλωση του ιού COVID-19, και δεδομένης της σοβαροτάτης καταστάσεως, στην οποία έχει περιέλθει ολόκληρος ο κόσμος, και προς αποφυγήν περαιτέρω δυσμενών εξελίξεων, ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα τα κάτωθι:

1) Σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας ουδεμία ιερά Ακολουθία ή θεία Λειτουργία θα τελείται μέχρι τις 30 Μαρτίου.

2) Όλοι οι Ιεροί Ναοί θα είναι ανοικτοί για να μπορεί κάθε πιστός να εισέρχεται για ατομική προσευχή.

3) Αναβάλλονται προσωρινώς όλα τα προγραμματισμένα Μυστήρια Βαπτίσεως.

4) Οι κηδείες θα πραγματοποιούνται εντός του Ιερού Ναού με την παρουσία μόνον του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του κεκοιμημένου.

5) Καλούνται, επίσης, όσοι το ανωτέρω διάστημα οργανώνουν μνημόσυνα προσφιλών προσώπων όπως επικοινωνήσουν με τον Εφημέριο της Ενορίας τους, καθώς αυτά θα τελούνται επί του τάφου, μετά κολλύβου.

6) Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος καθ’ όλο το διάστημα αυτό, θα τελεί κεκλεισμένων των θυρών χωρίς τη συμμετοχή χριστιανών στις 6 την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου, τους Χαιρετισμούς κάθε Παρασκευή στις 7, τη Θεία Λειτουργία και το Θειο Κήρυγμα κάθε Κυριακή και την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στις 9 με μοναδικό σκοπό να αναμεταδίδονται εκ του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως «ΑΓΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΣ» μέσω της συχνότητος των 102 FM.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης