Περαιτέρω στήριξη στους κτηνοτρόφους της περιοχής μας είναι αποφασισμένη να παράσχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μάλιστα ο περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας προανήγγειλε την εξασφάλιση σφραγίδας Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) για το γιαούρτι της Θεσσαλίας, εξασφαλίζοντας προστιθέμενη αξία για αυτό και ενισχυμένα έσοδα για τους παραγωγούς.
Ο ίδιος σε ανάρτησή του μόλις χθες το απόγευμα ανέφερε: “Μετά τα 13 ΠΟΠ ή ΠΓΕ προϊόντα που καταθέσαμε η καταθέτουμε τις επόμενες εβδομάδες , έχουμε δύο ακόμη προϊόντα που ετοιμάζουμε και το οφείλουμε στους Θεσσαλούς . Το ΠΟΠ θεσσαλικό βαμβάκι , για το οποίο θα συνεργαστούμε με το γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το οποίο σήμα θα συνοδεύει και όλα τα προϊόντα που θα γίνονται από αυτό και το Θεσσαλικό παραδοσιακό γιαούρτι. Και για τα δύο η περιφέρεια Θεσσαλίας θα δώσει συνέντευξη τύπου πολύ σύντομα . Ίσως πριν την ΔΕΘ. Η κατάθεση θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2025″.