Ροή Τοπικά

Ριβιέρα στο Ληθαίο. Τα εντυπωσιακά σχέδια ανάπλασης του ποταμού

Μέσα στην επόμενη διετία τα Τρίκαλα θα αποκτήσουν μια νέα παρόχθια ζώνη στο Ληθαίο ποταμό.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr  χθες και κατόπιν συνεργασίας του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου προσδιορίστηκε επακριβώς η προώθηση του σχεδίου αστικής ανάπλασης των Τρικάλων, συνολικού ύψους 10 εκ. €!!!… Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα έργα που θα προωθηθούν.

Ωστόσο μεταξύ αυτών ξεχωρίζει και εντυπωσιάζει η ανάπλαση της παρόχθιας ζώνης του Ληθαίου ποταμού, στην καρδιά της πόλης. Θα δαπανηθούν 2.750.000 € και τα έργα στοχεύουν στο να αναδειχθεί περαιτέρω ο ποταμός ως σημείο αναφοράς. Η πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κιτριλάκη) για παράδειγμα, απ’ όπου και η πρώτη μακέτα, θα κατεβαίνει σε επίπεδα μέχρι τις όχθες του ποταμού δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό που συναντούμε σε μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις.

Παράλληλα θα τρέξουν τα έργα για την ανάπλαση τόσο της κεντρικής πλατείας, όσο και της πλατείας Εθνικής Αντίστασης δημιουργώντας ένα μοναδικό τρίγωνο με τον Ληθαίο στο επίκεντρο.

Τα έργα εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και η «Ριβιέρα του Ληθαίου» θα παραδοθεί ολοκληρωμένη την άνοιξη του 2021.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου δεν κρύβει την ικανοποίησή του για το γεγονός και μιλά μια «άλλη πόλη» που θα δούμε να αναδύεται μπροστά μας τα επόμενα 2-3 χρόνια.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης