Το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΤΡΙΚΑΛΩΝ διοργανώνει δύο σεμινάρια μαγειρικής για όσους θέλουν να εκπαιδευτούν πάνω σε συγκεκριμένες τεχνικές και να εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας.
- Sous Vide – Thermomix – Siphon
H τεχνική του Sous Vide έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια την εμφάνιση της στο χώρο της γαστρονομίας και την χρησιμοποιούν πολλοί chef παγκοσμίως.
Το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ διοργανώνει σεμινάριο στο οποίο θα παρουσιαστεί ο σωστός τρόπος χρήσης των μηχανημάτων, Sous vide & Thermomix αλλά και του βοηθητικού εξοπλισμού σε μία επαγγελματική κουζίνα, όπως το Siphon.
Σεμινάριο διάρκειας 10 ωρών
- Μέθοδος sous vide, με παραδείγματα κλασσικής μαγειρικής και μαγειρικής σε κενό αέρος.
- Εξοπλισμός – λειτουργίες μηχανημάτων.
- Σε ποια τρόφιμα είναι ιδανική η χρήση του sous vide.
- Χρόνοι ψησίματος υλικών.
- Υγειονομικοί κανόνες τεχνικών.
- Πουρέδες και υφές με λαχανικά σε κενό αέρος.
- Όσμωση, μαρινάρισμα, clarification, με τη συγκεκριμένη τεχνική.
- Θα δημιουργήσουμε διάφορες συνταγές και θα μάθουμε ψησίματα και τεχνικές με τη χρήση της μεθόδου.
- Τα κέρδη που αποκομίζουμε τόσο στον γευστικό όσο και στον οικονομικό παράγοντα.
Συνταγές και τεχνικές με:
- Λαχανικά
- Μοσχάρι
- Κοτόπουλο
- Χοιρινό
- Ψάρια
- Οστρακοειδή
- Αυγά
- Κρέμες
- Infusion butters
- Clarificated butters
- Βασικές Αρχές Μαγειρικής
Το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ διοργανώνει πρόγραμμα εκμάθησης της μαγειρικής τέχνης, δίνοντας τη δυνατότητα σε δεκάδες ενήλικες, να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για να εργαστούν άμεσα στην επαγγελματική κουζίνα.
Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων στη μαγειρική, σε τεχνικές εκτέλεσης συνταγών, στον τρόπο παρουσίασης των εδεσμάτων και στην συνεργασία του ανθρώπινου δυναμικού της κουζίνας.
Όλα τα μαθήματα είναι οργανωμένα σε ξεχωριστές ενότητες διάρκειας 3 ωρών η καθεμία, είναι πλήρως «εργαστηριακά», ενώ στους συμμετέχοντες παρέχεται έντυπο υλικό και σημειώσεις.
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ αναλαμβάνει την εύρεση εργασίας σε μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους για άμεση αμειβόμενη απασχόληση!
Το εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:
ENOTHTA 1: Κοπές
Στάση σώματος / Χρήση μαχαιριού / Κοπές λαχανικών
ENOTHTA 2: Σάλτσες
Μπεσαμέλ / Μαγιονέζα / Ολλαντέζ / Μπίσκ / Ντεμί γκλας
ENOTHTA 3: Σούπες – Λαχανικά
Βελουτέ (Πατάτας-Μανιταριών-Κολοκύθας) / Απέραστη κοτόπουλου / Ψαριού (Μπουγιαμπέσα – Κακαβιά)
Βραστά / Ατμού / Γλασέ / Σωτέ / Τηγανιτά
ENOTHTA 4: Σαλάτες
Φρέσκων λαχανικών / Βραστές / Βινεγκρέτ σαλατών
ENOTHTA 5: Ζυμαρικά – Ρύζι
Φρέσκιες πάστες / Νιόκι / Πιλάφι / Ριζότο / Κρεόλ
ENOTHTA 6: Ζύμες
Τάρτας / Πίτσας / Κουρού / Ψωμιού
ENOTHTA 7: Κρέας
Σχάρας / Σωτέ / Ραγού / Τρόποι κοπής
ENOTHTA 7: Παραδοσιακή κουζίνα
Μουσακάς / Παστίτσιο / Φρικασέ / Κοκκινιστά
Επίσης εξετάζονται ειδικά θέματα όπως:
Εξοπλισμός κουζίνας – Έλεγχος προμηθειών – Συντήρηση και αποθήκευση τροφίμων – Κοστολόγηση συνταγών – Μεριδοποίηση – Θερμιδομέτρηση – Food styling
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος παρέχεται Βεβαίωση Σπουδών από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης , η οποία είναι σύμφωνη με την άδεια του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ) Όσοι επιθυμούν μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Θεσσαλικό ΙΕΚ για την απόκτηση κρατικού διπλώματος.
Δήλωσε συμμετοχή
Τρίκαλα
Κονδύλη 36
Τηλ.: 24310 30055