H τεχνική του Sous Vide έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια την εμφάνιση της στο χώρο της γαστρονομίας και την χρησιμοποιούν πολλοί chef παγκοσμίως. Το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ διοργανώνει σεμινάριο στο οποίο θα παρουσιαστεί ο σωστός τρόπος χρήσης των μηχανημάτων, Sous vide & Thermomix αλλά και του βοηθητικού εξοπλισμού σε μία επαγγελματική κουζίνα, όπως το Siphon.
Σεμινάριο διάρκειας 10 ωρών
- Μέθοδος sous vide, με παραδείγματα κλασσικής μαγειρικής και μαγειρικής σε κενό αέρος.
- Εξοπλισμός – λειτουργίες μηχανημάτων.
- Σε ποια τρόφιμα είναι ιδανική η χρήση του sous vide.
- Χρόνοι ψησίματος υλικών.
- Υγειονομικοί κανόνες τεχνικών.
- Πουρέδες και υφές με λαχανικά σε κενό αέρος.
- Όσμωση, μαρινάρισμα, clarification, με τη συγκεκριμένη τεχνική.
- Θα δημιουργήσουμε διάφορες συνταγές και θα μάθουμε ψησίματα και τεχνικές με τη χρήση της μεθόδου.
- Τα κέρδη που αποκομίζουμε τόσο στον γευστικό όσο και στον οικονομικό παράγοντα.
Συνταγές και τεχνικές με:
- Λαχανικά
- Μοσχάρι
- Κοτόπουλο
- Χοιρινό
- Ψάρια
- Οστρακοειδή
- Αυγά
- Κρέμες
- Infusion butters
- Clarificated butters
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 22 & 23 Νοεμβρίου
στο ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΤΡΙΚΑΛΩΝ και μετά την ολοκλήρωση του χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης από το Θεσσαλικό Κε.Δι.Βι.Μι2.
ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΙΕΚ ΓΙΑΤΣΟΣ
ΤΡΙΚΑΛΑ / Κονδύλη 36 / Τ: 24310 30055 / trikala@thessalikoiek.gr
ΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΕΔΩ