Site icon TrikalaVoice

Σημαντικά έργα Τρικαλινών μαθητών

Μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων του νομού ξεδίπλωσαν τις σκέψεις τους και μίλησαν για την αλληλεγγύη, συμμετέχοντας με κείμενά τους στον 1ο Διαγωνισμό Διηγήματος Μικρής Φόρμας που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων,
δια του γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων και με πρωτοβουλία του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων.
Ο διαγωνισμός συνάντησε ιδιαίτερα απήχηση στην μαθητική κοινότητα καθώς συμμετείχαν 150 μαθητές και μαθήτριες από πολλά γυμνάσια της περιοχής μας. Τα κείμενα που ξεκινούσαν με την φράση «Άπλωσα-ε το χέρι και τον-ην βοήθησα-ε να σηκωθεί» αξιολόγησε επιτροπή αποτελούμενη από τους: Ηλία Κεφάλα, ποιητή, κριτικό λογοτεχνίας – πρόεδρο της επιτροπής, Ιουλία Κανδύλα, Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων, Τούλα Τίγκα, συγγραφέα, Ευαγγελία Μινάρδου, φιλόλογο, Υποδιευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων και Νικόλαο Μάντζιο, μαθηματικό, συγγραφέα, οι οποίοι ήταν και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας για τον διαγωνισμό αυτό.
Τα 150 παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό αφιέρωσαν χρόνο και πνευματική ενέργεια συμμετέχοντας σ’ αυτή τη λογοτεχνική διοργάνωση με διηγήματα γεμάτα ευαισθησία, εκφράζοντας προβληματισμούς, σκέψεις και ανησυχίες για καίρια, σύγχρονα θέματα και δίνοντας μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
Το μεσημέρι της Πέμπτης σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το σχολείο παρουσιάστηκαν τα βραβευμένα έργα των μαθητών παρουσία της διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, κα Βασιλικής Κάκλα, εκπαιδευτικών και μαθητών.
Η κα Κάκλα μίλησε για τη σημαντικότητα της εν λόγω διοργάνωσης αλλά για την ευαισθησία των παιδιών απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που είναι η αλληλεγγύη. Στα έργα των παιδιών αποτυπώθηκε το προσφυγικό, ένα ζήτημα στο οποίο αποκρυπτογραφήθηκε ο πόνος και σε τοπικό επίπεδο, όταν η πόλη των Τρικάλων δέχτηκε εκατοντάδες πρόσφυγες, αγκαλιάζοντας και προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια, μέσα από τα κέντρα φιλοξενίας που είχαν συσταθεί για μεγάλο διάστημα.
Η κα Κάκλα με την ευαισθησία που τη διακρίνει επεσήμανε την διάθεση της να προωθηθούν ανάλογοι διαγωνισμοί που θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο των μαθητών μας.
Στην διάρκεια της τελετής βραβεύτηκαν με:
·        1ο βραβείο: Ιφιγένεια Τοζάρου, από το 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων
·        2ο βραβείο: Ιωάννης – Μάριος Κούτσικος, από το Γυμνάσιο Φαρκαδόνας
·        3ο βραβείο: Ελένη Κύργια, από το 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων
Έπαινο απέσπασαν οι ακόλουθοι μαθητές – μαθήτριες κατά αλφαβητική σειρά:
·        Καμινιώτης Δημήτρης, από το Ιδιωτικό Γυμνάσιο «Αθηνά»
·        Κοντοκώστα Ίριδα – Αριστέα, από το Γυμνάσιο Πύλης
·        Κουκουτσέλου Κωνσταντίνα, από το Γυμνάσιο Πύλης
·        Νταμάτη Ιωάννα, από το 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων
·        Οικονομίδη Μαρία, από το 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων
·        Παπαγεωργίου Πολυξένη, από το 1ο Γυμνάσιο Καλαμπάκας
·        Ψαρρή Μαρία, από το Ιδιωτικό Γυμνάσιο «Αθηνά»

Exit mobile version