Site icon TrikalaVoice

Σοσιαλιστικός… αναβρασμός στα Τρίκαλα (… ποιος πάει με ποιον)

Δείτε ποιοι πάνε με ποιους στις εκλογές ανάδειξης του πρώτου αρχηγού της νέας κεντροαριστεράς.

Έπειτα από αρκετά χρόνια παρατηρείται ξανά κινητικότητα στο χώρο του πολιτικού κέντρου στα Τρίκαλα, με στελέχη του πάλαι ποτέ (;) πανίσχυρου ΠΑΣΟΚ να παίρνουν θέση μάχης. Στο υπό διαμόρφωση νέο τοπίο το ζητούμενο είναι να «συγκινηθεί» και ο λαός και να προσέλθει στις κάλπες που θα στηθούν τα δυο πρώτα Σαββατοκύριακα του Νοέμβρη και να ψηφίσουν. Ως τότε ήδη στα Τρίκαλα γίνονται συζητήσεις και διαμορφώνονται συμμαχίες. Ας δούμε πως τις καταγράφει το trikalavoice.gr  και… ποιος είναι με ποιον:

Φώφη Γεννηματά. Έχει σταθερά δίπλα της τον νεαρό επιχειρηματία Γιώργο Ηλιάδη, ο οποίος κατήλθε και ως υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στις τελευταίες εκλογές. Στο πλευρό της και το μοναδικό Τρικαλινό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Τάσος Κατσιάνης, ενώ θετικά βλέπουν την υποψηφιότητά της παραδοσιακά στελέχη του κόμματος.

Γιάννης Ραγκούσης. Στα Τρίκαλα έχουν βγει μπροστά για να στηρίξουν την υποψηφιότητά του ο πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Αχιλλέας Μανούρας και ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Αχιλλέας Οικονόμου. Ξεκίνησαν ήδη μίνι περιοδείες σε μια προσπάθεια να διευρύνουν τον κύκλο του πρώην υπουργού.

Νίκος Ανδρουλάκης. Έχει «ρίζες» στον κομματικό μηχανισμό και… κουμπάρο τον τελευταίο βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Οικονόμου. Την υποψηφιότητά του στηρίζουν μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Τριγώνης, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Κρεμμύδας, Σάκης Ξάφος, Δημήτρης Τσόγιας κ.α..

Γιώργος Καμίνης. Καίτοι μοιάζει να έχει αποκτήσει δυναμικήη υποψηφιότητά του, στα Τρίκαλα δεν έχει εκδηλωθεί κανείς ακόμη υπέρ του.

Γιάννης Μανιάτης. Από τους πρώτους που βγήκαν ανοιχτά υπέρ του πρώην  υπουργού ήταν ο Τρικαλινός επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Παπαευθυμίου, ο οποίος μάλιστα την Πέμπτη θα βρίσκεται στην Αθήνα για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας. Ο Παπαευθυμίου ξέρει ανθρωπογεωγραφία, μιλάει με πολύ κόσμο εντός και εκτός πόλης και θεωρείται πως μπορεί να δώσει σημαντική δύναμη στον Μανιάτη, από τα Τρίκαλα.

Αναμένεται η τελική απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη για το αν θα διεκδικήσει και αυτός την αρχηγία, αλλά και τι θα κάνουν στελέχη όπως η Σούλα και ο Άρης Μερεντίτης, ο Κώστας Φαμίσης, ο πρώην βουλευτής Χρήστος Χάιδος, τα στελέχη του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ., όπως η Χρύσα Ντιντή που ήταν πρώτη σε ψήφους στις εκλογές, ο Χρήστος Μαγκούφης, κ.α..

Exit mobile version