Τοπικά

Στα δύσκολα… Αβραμόπουλος. Η μάχη με τις φλόγες και η ετοιμότητα του Δήμου

Δοκιμάστηκαν οι αντοχές και η ετοιμότητα του Δήμου Μετεώρων το τελευταίο 24ωρο με τη μεγάλη πυρκαγιά που προκλήθηκε σε δασική έκταση από φλεγόμενο όχημα.

 

Ο  δήμαρχος Λευτέρης Αβραμόπουλος ήρθε άμεσα σε επαφή με τη διοίκηση της Πυροσβεστικής για να έχει ακριβή εικόνα της κατάστασης και μέσα σε λίγα λεπτά έθεσε στη διάθεση των πυροσβεστικών δυνάμεων όλα τα μηχανήματα του Δήμου, αλλά και το προσωπικό. Βρέθηκε ο ίδιος στο σημείο μαζί με τους άμεσους συνεργάτες του και δίχως να διστάσει ρίχτηκε στις φλόγες σε συνεννόηση με τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Στα αξιοσημείωτα ότι κινητοποίηση και το δίκτυο εθελοντών στο οποίο ο ίδιος στηρίζεται εδώ και 3 χρόνια.

Το γεγονός ότι μια τόσο μεγάλη φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο αποδίδεται στον εξαιρετικό συντονισμό Πυροσβεστικής και Δήμου, και θα πρέπει αυτό να λειτουργήσει ως “μπούσουλας” για το υπόλοιπο του καλοκαιριού και για τους υπόλοιπους Δήμους. Σε επικοινωνία του με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης Βασίλη Κικίλια ο Λευτέρης Αβραμόπουλος ήταν κοφτός στο ότι “θα κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε τον τόπο μας ζωντανό. Με όλα τα μέσα και κυρίως με τον σωστό σχεδιασμό και την πρόληψη”.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης