Site icon TrikalaVoice

Στα Τρίκαλα το Σάββατο ο Χάρης Δούκας

Ο πρώτος υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έρχεται στα Τρίκαλα. Πρόκειται για τον Χάρη Δούκα, δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση στις 8.00 μ.μ. του Σαββάτου στο Cine Cafe του Μύλου Ματσόπουλου.

 

 

Ο Χάρης Δούκας είναι ένας σημαντικός Έλληνας μηχανολόγος μηχανικός και ακαδημαϊκός, ειδικευμένος στην ενεργειακή πολιτική και διοίκηση. Γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα και είναι καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Το ερευνητικό του έργο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων για την ενεργειακή και κλιματική πολιτική, με έμφαση στην ενσωμάτωση της ανθρώπινης συμπεριφοράς και αντιλήψεων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Το 2023, εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του την 1η Ιανουαρίου 2024. Ως δήμαρχος, δεσμεύθηκε να φέρει την αλλαγή στην πόλη, επικεντρώνοντας την πολιτική του σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Η εκλογή του αποτέλεσε μια σημαντική ανατροπή στις δημοτικές εκλογές, καθώς επικράτησε του τότε δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη. Εκτός από το ρόλο του στην αυτοδιοίκηση, ο Χάρης Δούκας έχει δηλώσει υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Exit mobile version