Τοπικά

Στην Εντατική του Νοσοκομείου Τρικαλινός από δάγκωμα ερπετού

Στο Νοσοκομείο Τρικάλων προσήλθε την Παρασκευή 48χρονος άντρας από δάγκωμα ερπετού, το οποίο ωστόσο δεν μπορούσε να προσδιορίσει.

 

 

Καθώς οι εξετάσεις του κατά τη διάρκεια της ημέρας επιδεινώνονταν κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου, ενώ του χορηγήθηκε αντιοφικός ορός.

Ο αντιοφικός ορός, γνωστός και ως αντι-οφικός ορός ή αντι-οφικό αντίδοτο, είναι μια θεραπεία που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των δαγκωμάτων από δηλητηριώδη φίδια. Ο ορός περιέχει ειδικά αντισώματα που εξουδετερώνουν το δηλητήριο του φιδιού και βοηθούν στην πρόληψη σοβαρών επιπλοκών και θανάτου.

Χρήση του Ορού

Ο αντιοφικός ορός χορηγείται στους ασθενείς που έχουν δαγκωθεί από δηλητηριώδες φίδι και εμφανίζουν συμπτώματα δηλητηρίασης, όπως πρήξιμο, πόνο, νευρολογικά συμπτώματα ή προβλήματα πήξης του αίματος. Ο ορός χορηγείται ενδοφλεβίως και πρέπει να χρησιμοποιηθεί όσο το δυνατόν συντομότερα μετά το δάγκωμα για να είναι πιο αποτελεσματικός.

Παρενέργειες και Κίνδυνοι

Η χορήγηση του αντιοφικού ορού μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις, όπως αναφυλαξία, και για αυτόν τον λόγο πρέπει να χορηγείται υπό ιατρική παρακολούθηση. Παρά τα πιθανά ρίσκα, η χρήση του ορού είναι συχνά απαραίτητη για την αποφυγή σοβαρών επιπλοκών από το δηλητήριο του φιδιού.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης