Τοπικά

Στην Κύπρο το Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων

Το 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων σε ροή προγράμματος στο «νησί της Αφροδίτης».

Στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κατάρτισης ERASMUS+ KA1 και με στόχο την «Επιχειρηματικότητα για όλες τις ηλικίες – μια πρόκληση για την εκκίνηση ή την επανεκκίνηση της επαγγελματικής ζωής» με κωδικό 2017-1-E101-KA116-035691 το σχολείο μας διοργάνωσε εκπαιδευτική μετακίνηση με 15 καταρτιζόμενους μαθητές, 4 καταρτιζόμενους καθηγητές και 4 συνοδούς καθηγητές στην Κύπρο.

Το πρόγραμμα επιμελήθηκε ο οργανισμός «C.D.A. College» και πραγματοποιήθηκε μέσα από μια σειρά μεθόδων και πρακτικών στους χώρους του, στην πόλη της Λάρνακας υπό την καθοδήγηση και την εποπτεία έμπειρου διδακτικού προσωπικού. Ολοκληρώθηκε με επισκέψεις σε Γεν. Λύκειο, στην Τεχνική Σχολή (ΜΙΕΚ) Λάρνακας και σε αντίστοιχο με το σχολείο μας εκπαιδευτικό ίδρυμα την «Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου». Οι καταρτιζόμενοι, ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου και ειδικότερα για τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων των Τεχνικών Σχολών.

Παράλληλα με το παραπάνω πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκαν και πολιτιστικές επισκέψεις στη Λάρνακα (Αρχαιολογικό μουσείο, μουσείο Πιερίδη, Μεσαιωνικό κάστρο, εκκλησία Αγ. Λαζάρου, ρωμαϊκό υδραγωγείο), στην Αγ. Νάπα (επίσκεψη στην ομώνυμη πόλη), Πρωταράς, Παραλίμνι, Λεμεσό, Πάφο και ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Κουρίου.

Το πολιτιστικό κομμάτι έκλεισε με περιήγηση στη Λευκωσία, στο κοιμητήριο των ηρώων της εισβολής στην Κύπρο και στα «Φυλακισμένα Μνήματα», ένα μικρό κοιμητήριο ηρωομαρτύρων στις κεντρικές φυλακές της Λευκωσίας.

Το πρόγραμμα διήρκησε δύο εβδομάδες από 03/03/2018 έως 18/03/2018.

Την ομάδα καταρτιζόμενων μαθητών του 1ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων, αποτελούν οι: Καφρίτσας Ιωάννης, Κολώνας Βασίλειος, Λακιάρας Θεόδωρος, Μαγειρίας Δημήτριος, Μανώλη Ασπασία, Μούσιος Βασίλειος, Παπαγέωργα Μαρία, Παπαδημητρίου Νικόλαος, Παπαθεοδώρου Γρηγόριος, Πλαστάρα Ευαγγελία, Σακομήτρος Κων/νος, Τεντολούρη Ιωάννα, Τζαβαλιά Χριστίνα, Φλιούκας Βασίλειος και Χριστοδούλου Χρήστος.

Την ομάδα των καταρτιζόμενων καθηγητών αποτελούν οι: Ζυγολάνη Όλγα, Μπακάλη Ελένη, Μπλόκος Ιωάννης και Χατζημάνου Νίκη.

Συνοδοί καθηγητές είναι οι: Αγγέλης Δημήτριος, Παπαστάθη Ευαγγελία, Καραμίχας Κων/νος και Μπετσιμέας Ζήσης.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους καθηγητές και τους υπευθύνους του προγράμματος Βράντζα Αθανάσιο, Παπαποστόλου Βασιλική για την άψογη διοργάνωση και ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Τέλος ευχαριστούμε και τους επιμορφούμενους μαθητές για την ενεργή συμμετοχή και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα.

Από το 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης