Τοπικά

Στην Παναγία Σουμελά λειτούργησε τον Δεκαπενταύγουστο ο Τρίκκης Χρυσόστομος (φώτο)

Τελέστηκε με λαμπρότητα η εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά του Βερμίου.

Στο πανηγυρικό συλλείτουργο προεξήρχε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός, ενώ έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής  Νικόλαος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως  Αθηναγόρας, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης, Ιωαννίνων Μάξιμος, ο οποίος χοροστάτησε και στον Όρθρο, Τρίκκης και Σταγών  Χρυσόστομος, Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος και ο Επιχώριος Μητροπολίτης, ο Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, τελέστηκε μνημόσυνο για τα θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών.

Επίσης, όπως κάθε χρόνο το Ίδρυμα τίμησε δύο αριστεύσαντες μαθητές του Μακροχωρίου στη μνήμη των μαθητών που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και την τιμητική διάκριση απένειμε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της ιεράς εικόνος και το τρισάγιο ενώπιον του μνημείου του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης