Τοπικά

Στην Τήνο ο Τρίκκης. Προσκύνημα στην Παναγιά

Στην Ιερά νήσο Τήνο παρεπιδημεί ο Μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσόστομος, πιστός στο ετήσιο προσκύνημά του.

 

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr την εσπέρα της Τετάρτης, μαζί με τον Μητροπολίτη Λαγκαδά Πλάτωνα μετέφεραν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας στο χώρο που φυλάσσεται τα βράδια.

Η Παναγία της Τήνου, ή αλλιώς Ευαγγελίστρια της Τήνου, είναι ένα από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά προσκυνήματα στην Ελλάδα και παγκοσμίως γνωστός προορισμός για την Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο ναός βρίσκεται στη Χώρα της Τήνου και είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Η φήμη του συνδέεται στενά με την εικόνα της Παναγίας, η οποία πιστεύεται ότι είναι θαυματουργή και προσελκύει χιλιάδες πιστούς κάθε χρόνο.

Ιστορία και Ανακάλυψη της Εικόνας

Η ιστορία της Παναγίας της Τήνου ξεκινά το 1822, κατά την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης. Η παράδοση αναφέρει ότι η μοναχή Πελαγία είχε οράματα της Παναγίας, που την καθοδήγησαν να βρει την θαυματουργή εικόνα. Μετά από ανασκαφές, βρέθηκε η εικόνα θαμμένη στο σημείο που σήμερα βρίσκεται ο ναός, γεγονός που θεωρήθηκε θεϊκό σημάδι.

Ο Ναός

Ο ναός της Παναγίας της Τήνου ολοκληρώθηκε το 1830 και χτίστηκε σε νεοκλασικό ρυθμό, με στοιχεία αρχιτεκτονικής που αντανακλούν την εθνική αφύπνιση και την ελληνική ταυτότητα. Είναι κατασκευασμένος από τοπικό μάρμαρο και εντυπωσιάζει με την απλότητα και τη μεγαλοπρέπειά του.

Στο εσωτερικό του ναού, η εικόνα της Παναγίας βρίσκεται σε περίτεχνο ασημένιο κάλυμμα και φυλάσσεται σε ιδιαίτερα ιερό μέρος. Το προσκύνημα στην εικόνα αποτελεί κεντρικό στοιχείο της θρησκευτικής ζωής στην Τήνο, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, όπου πλήθος πιστών επισκέπτονται το νησί για να τιμήσουν την Παναγία.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης