Ροή Τοπικά

Στις 25 Γενάρη ξεδιπλώνει το σχέδιο της νέας Θεσσαλίας ο Αγοραστός

Έρχονται η μισή Κυβέρνηση και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για το «2ο  Ευρωπαϊκό  Forum ανάπτυξης».

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία διακρίθηκε με το «Βραβείο Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας 2019» φιλοξενεί φέτος ένα από τα σημαντικότερα Forum της Ευρώπης, το οποίο έρχεται να προσεγγίσει  τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την ενίσχυση της οικονομίας, της καινοτομίας, της επιστήμης, της απασχόλησης, της κοινωνικής προόδου αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το FORUM διοργανώνεται το διήμερο 25-26 Ιανουαρίου στο Divani Palace στη Λάρισα και για αυτό μίλησε το βράδυ της Παρασκευής στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Αν η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατάφερε να βγει ενισχυμένη από την περίοδο της βαθιάς κρίσης» είπε «το οφείλει στην πολλή δουλειά, στον λεπτομερή σχεδιασμό και στην υλοποίηση, χωρίς αστοχίες, όλων των στόχων που τέθηκαν ή τίθενται». Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα πλέον των 3.000 έργων που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της δεκαετούς διακυβέρνησης από τον ίδιο και τους συνεργάτες του, στα έργα υποδομής που ολοκληρώθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους αίροντας τις ανισότητες μεταξύ των πόλεων της Θεσσαλίας και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ανάπτυξης.

«Εργαζόμαστε βάζοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο» σημείωσε «και φροντίζοντας να καλύψουμε τις δικές του ανάγκες». Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο εμβληματικό έργο της ανασύστασης της λίμνης Κάρλας «το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο της Ευρώπης, που δίνει μήνυμα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής που έρχεται» και με έμφαση στάθηκε στην ανάγκη «να το αντιληφθούμε όλοι πως πρέπει να παρέμβουμε, για να μην διψάσουμε στα επόμενα χρόνια, να παραδώσουμε μια γη και έναν τόπο στις επόμενες γενιές, όπως τα παραλάβαμε».

Σημειώνεται ότι στο FORUM, όπου ο Κώστας Αγοραστός αναμένεται να ξεδιπλώσει το σχέδιο για τη Θεσσαλία του μέλλοντός μας, θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μαργαρίτης Σχοινάς, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, οι υπουργοί  Κώστας Καραμανλής, Κώστας Τσιάρας, Μάκης Βορίδης, Χάρης Θεοχάρης, οι υφυπουργοί Νίκος Παπαθανάσης, Δόμνα Μιχαηλίδου, Βασίλης Κοντζομάνης, γενικοί γραμματείς Υπουργείων κ.α..

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης