Τοπικά

Στον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Γαβρόγλου φθάνει στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2016. Ορκίστηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι η νέα κυβέρνηση που προέκυψε από το χθεσινοβραδινό ανασχηματισμό. Το νέο κυβερνητικό σχήμα, περιλαμβάνει 18 υπουργεία και αποτελείται από 49 αξιωματούχους, μαζί με τον πρωθυπουργό. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Στο πλαίσιο του διαλόγου για τις συνέργειες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη νέα ακαδημαϊκή αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, συναντήθηκε σήμερα με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, Παναγιώτα Δριτσέλη, Χρήστο Σιμορέλη και Σάκη Παπαδόπουλο.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν προτάσεις για την ίδρυση ενός αγγλόφωνου Τμήματος Διεθνών Αθλητικών Σπουδών και ενός Ινστιτούτου Φαρμακευτικών Φυτών, επιπλέον του Ινστιτούτου Κινησιολογίας, η ίδρυση του οποίου έχει ήδη προβλεφθεί στο σχέδιο νόμου.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση αναρριχητικής πίστας στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ενώ οι βουλευτές παρουσίασαν πρόταση για την ίδρυση τμήματος Φαρμακευτικής την οποία ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα θέσει υπόψιν των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκειμένου να εξετασθεί στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου προγραμματισμού του Ιδρύματος.

Τέλος, έγινε αναφορά σε πρόταση του Δήμου Τρικκαίων για το αίτημα σχετικά με τον υπερυπολογιστή και συμφωνήθηκε το θέμα να συζητηθεί λεπτομερώς σε συνάντηση του Υπουργού με τον Δήμαρχο της πόλης.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης