Τοπικά

Στο Ρίζωμα δίπλα στους πληγέντες ο Θανάσης Λιούτας (φώτο)

Συνοδεία κατοίκων, παραγωγών και θεσμικών φορέων, ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Λιούτας επισκέφθηκε το Ρίζωμα, τόπο εκτεταμένων καταστροφών κατά την τελευταία εβδομάδα

Από τις έντονες βροχοπτώσεις προκλήθηκαν πλημμύρες, οι οποίες δημιούργησαν πάρα πολύ σοβαρές ζημιές σε οικίες και σε καλλιέργειες της περιοχής.

Στο Ρίζωμα ο κ. Λιούτας είδε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής και συζήτησε με τους κατοίκους και τους θεσμικούς φορείς για την ανάγκη άμεσα να καταβληθούν αποζημιώσεις και οριστικά να διευθετηθεί το ζήτημα του καθαρισμού του ποταμού της περιοχής.

Ειδικότερα ο Τρικαλινός βουλευτής επεσήμανε αρχικά ότι, ήδη με παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει, έχει ζητήσει την αναδιοργάνωση του συστήματος αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, ώστε περισσότερο άμεσα και δίκαια να καταβάλλονται οι αποζημιώσεις.

«Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσω να προσπαθώ, καθώς όσο το κλίμα αλλάζει, τόσο εντονότερα θα είναι τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα και συνεπώς και οι συνέπειές τους στην οικονομία, στην παραγωγή και στη ζωή μας. Είναι αναγκαία η συνολική πολιτική των αποζημιώσεων να αναδιαρθρωθεί και να προσαρμοστεί στις μεγάλες και σοβαρές προκλήσεις». Επιπλέον ο κ. Λιούτας παρότρυνε τους θεσμικούς φορείς της αυτοδιοίκησης, για το έργο του καθαρισμού του ποταμού, έργο μεγάλης αντιπλημμυρικής και περιβαλλοντικής σημασίας, να γίνει σχετικό αίτημα χρηματοδότησης στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, με το οποίο η αυτοδιοίκηση θα μπορεί να υποβάλλει αίτημα χρηματοδότησης για έργα αναπτυξιακής, περιβαλλοντικής και όχι μόνο σημασίας.

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», δήλωσε ο Θανάσης Λιούτας. «Τώρα άμεσα οφείλει από τη θέση του ο καθένας να ενεργήσει, ώστε συνολικά ο Νομός μας, ο οποίος υποφέρει κάθε χρόνο από τις πλημμύρες, να προστατευθεί και να θωρακιστεί».

 

Επιπρόσθετα ο Τρικαλινός βουλευτής άμεσα θα συναντηθεί με τους αρμόδιους Υπουργούς, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ώστε να αναζητηθούν και επιπλέον τρόποι άμεσης δρομολόγησης της ολοκλήρωσης του καθαρισμού του ποταμού της περιοχής.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης