Τοπικά

Στο 11ο Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής Τρικαλινοί ιεροψάλτες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16/11, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, το 11ο Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής,Το Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο σε μια εξέχουσα προσωπικότητα της Ψαλτικής Τέχνης, τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Παύλο Φορτωμά, και το παρακολούθησε πλήθος μουσικοφίλων. Το Πνευματοκό κέντρο της μητρόποληςΔημητριάδος πλημμύρισε από ύμνους και μελωδίες της πλούσιας μουσικής, ιστορικής και ψαλτικής τέχνης και παράδοσης, με τους Τρικαλινούς Ιεροψάλτες οι οποίες συμμετείχαν σε αυτή, να προσθέτουν στο ενεργητικό τους μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ιεροψαλτών κ. Γεώργιος Σιώκος, πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πορταριάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του θεσμού και καλωσόρισε στους τρεις εκλεκτούς χορούς, που έψαλλαν. Στο τέλος της εκδήλωσης ο πρόεδρος κ. Σιώκος παρέδωσε στον πρόεδρο του Σωματείου Ιεροψαλτών Ν Τρικάλων κ. Θανάση Δημητρίου ένα τιμητικό δώρο για την συμμετοχή των Τρικαλινών Ιεροψαλτών στο Φεστιβάλ.

Τον Βυζαντινό χορό του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων, διηύθυνε οΠρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων κ. Παναγιώτη Καλαμπάκα, Μετά το μουσικό μέρος της εκδήλωσης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος απένειμε στον τιμώμενο Πρωτοψάλτη κ. Παύλο Φορτωμά την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, για σύνολη την προσφορά του στην Ψαλτική τέχνη και παράδοση. Τιμητική πλακέτα απένειμε στον κ. Φορτωμά και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών κ. Γεώργιος Σιώκος.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης