Ροή Τοπικά

Συγκίνηση στην επιστροφή του Τρίκκης Χρυσοστόμου, στην Αγία Μαρίνα

Ο Μητροπολίτης Τρίκκης επέστρεψε στο Ναό που διακόνησε πλέον της 10ετίας στην Θεσσαλονίκη.

Νήψις εστι μέθοδος πνευματική, ενέργεια, αναπνοή ζωής, πιστή διακονία, όπως αυτή του κ. Χρυσοστόμου στα χρόνια της παρουσίας του στη συμπρωτεύουσα και στη διακονία του στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Τούμπας, ο οποίος πανηγυρίζει καταλλήλως το διήμερο αυτό.

Στα χρόνια της εκεί διακονίας του ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος αγρύπνησε, προσευχήθηκε και κατηύθυνε τις ψυχές προς τον Θεό. Παραμονή της εορτής της Αγίας Μαρίνας επέστρεψε, Αρχιερέας πια, να τελέσει τα εγκαίνια  του ανακαινισμένου ενοριακού Πνευματικού Κέντρου, για το οποίο ο ίδιος εργάστηκε σκληρά και εν συνεχεία χοροστάτησε του πανηγυρικού Εσπερινού.

Ο Σεβασμιώτατος κατά το κήρυγμα μίλησε για τον βίο της αγίας Μαρίνας, τα μαρτύρια που υπέστη για την πίστη και την αγάπη που είχε για τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό τον οποίο και αγάπησε εκ νεότητος.

Προ της απολύσεως, ο κ. Χρυσόστομος με εμφανή την συγκίνησή δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο για την παραχώρηση αδείας και την τέλεση της ευχαριστιακής συνάξεως για την εορτή της Αγίας Μαρίνας. Επίσης συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Πέτικα για την αρίστη διεξαγωγή της Ιεράς Πανηγύρεως και τις εκκλησιαστικές επιτροπές του Ιερού Ναού.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης