Τοπικά

Συνάντηση Παπαστεργίου με τον Μητροπολίτη Σουηδίας Κλεόπα

Τον Μητροπολίτη Σουηδίας Κλεόπα υποδέχθηκε χθες στο γραφείο του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου. Συζήτησαν σε εξαιρετικό κλίμα για το ιεραποστολικό έργο του κ. Κλεόπα στη Σκανδιναβία, ενώ ο υπουργός ενημερώθηκε και περί της ιστορικής επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Στοκχόλμη εντός του 2025.

 

 

Νωρίτερα ο κ. Κλεόπας είχε συνάντηση και με τον συνεργάτη του υπουργού, Γιάννη Κωτούλα, καθώς και με τον πρόεδρο της “Αστικής Ανάπτυξης” του Δήμου Τρικκαίων, Γιώργο Ζιώγα.

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας Κλεόπας είναι ο επικεφαλής της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας, η οποία υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Η δικαιοδοσία του εκτείνεται σε όλη τη Σκανδιναβία (Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Ισλανδία και Γροιλανδία).

Βιογραφία

Ο Μητροπολίτης Κλεόπας σπούδασε θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη και απέκτησε διδακτορικό στη Θεολογία από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις εντός της Εκκλησίας και είναι γνωστός για την αφοσίωσή του στη θεολογία, την ιεραποστολή και την προώθηση της ορθόδοξης πίστης στη Σκανδιναβία.

Δραστηριότητες

Ο Μητροπολίτης Κλεόπας είναι ενεργός στη διάδοση της Ορθοδοξίας στη Σκανδιναβία, όπου η ελληνική και ορθόδοξη κοινότητα αριθμεί περισσότερα από 60.000 μέλη. Διοργανώνει θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, στηρίζει τις κοινότητες των ομογενών και προωθεί τον διάλογο με άλλες χριστιανικές παραδόσεις στη Σκανδιναβία.

Εκκλησιαστικό Έργο

Υπό την ηγεσία του, η Ιερά Μητρόπολη Σουηδίας αναπτύσσει πρωτοβουλίες για τη διατήρηση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και την ενίσχυση της πνευματικής ζωής των πιστών. Συνεργάζεται στενά με την τοπική κοινωνία και άλλες ορθόδοξες και χριστιανικές εκκλησίες για την προώθηση της ειρήνης και του διαθρησκειακού διαλόγου.

Ο Μητροπολίτης Κλεόπας είναι ένα σύγχρονο πρόσωπο της Ορθοδοξίας, προσηλωμένο στην ενίσχυση της πίστης σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα.

 Θες να μαθαίνεις πρώτος τα νέα από το TrikalaVoice.gr;

  Κάνε λήψη από το App Store
  Διαθέσιμο στο Google Play
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter

Διαβάστε επίσης